«Αναγκαία και αναπόφευκτα» τα μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2005 13:42
UPD:13:46

Το αναθεωρημένο πρόγραμμα της οικονομίας και τα μέτρα για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων, ενέκρινε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Κυβερνητική Επιτροπή.

Στις δηλώσεις τους μετά το τέλος της συνεδρίασης στο Μέγαρο Μαξίμου, οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης και Παιδείας έκαναν λόγο για αναγκαία και αναπόφευκτα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί με επιτυχία η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, δήλωσε ότι ελήφθησαν σοβαρές και σημαντικές αποφάσεις που, όπως είπε, «προβλέπουν μέτρα αναγκαία για την αντιμετώπιση του μεγάλου δημοσιονομικού προβλήματος και της εκτέλεσης του προϋπολογισμού».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, έκανε λόγο για «αναπόφευκτα μέτρα» με σκοπό «την ανόρθωση της οικονομίας, χωρίς να επηρεάζεται το κοινωνικό κράτος». Ερωτηθείς αν υπήρξε καθυστέρηση στη λήψη των μέτρων, ο κ. Σιούφας είπε πως «τα μέτρα ελήφθησαν την ώρα που έπρεπε να ληφθούν».

Η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, τόνισε πως υπήρξε απόλυτη συμφωνία στην κυβερνητική επιτροπή, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τα απολύτως αναγκαία μέτρα που θα βγάλουν τη χώρα απο την κρίση μέσα στην επόμενη διετία.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, θα κάνει σε λίγο στο υπουργείο τις σχετικές ανακοινώσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα