Σταθεροποιητικά οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 11:31
UPD:11:33
REUTERS/JOSE MANUEL RIBEIRO

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχωρεί οριακά κατά 7 μονάδες βάσης στο 1,967%, ενώ του 5ετούς ομολόγου διολισθαίνει κατά 5 μονάδες βάσης στο 0,875%.

Την ίδια ώρα, τα ιταλικά spead - η απόσταση δηλαδή, των αποδόσεων μεταξύ του ιταλικού και γερμανικού 10ετούς ομολόγου - διαμορφώνονται στις 167 μονάδες βάσης έναντι 188 μονάδων βάσεων την προηγούμενη εβδομάδα.

«Τη Δευτέρα είναι πολύ δύσκολο να ξέρουμε τι ακριβώς θα γίνει στην Ιταλία, καθώς το “όχι” δεν οδηγεί αυτόματα σε πρόωρες εκλογές» εκτιμά ο Φρανκ Ντίχμιερ, αναλυτής της AllianzGI.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η απόρριψη της συνταγματικής αναθεώρησης θα συνεπάγεται την είσοδο της Ιταλίας σε μία μακρά περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας.

Πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία - σύμφωνα με τους αναλυτές - θα υπονομεύσει το επενδυτικό κλίμα προς την οικονομία αλλά και την εμπιστοσύνη των αγορών προς το εύθραυστο ιταλικό τραπεζικό σύστημα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα