General Motors: Παραιτήθηκε ο πρόεδρός της στην Κίνα, Philip Murtaugh

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005 08:24

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ από τη θέση του προέδρου της General Motrors, στο τμήμα της στην Κίνα, ο Philip Murtaugh, εγκαταλείποντας την πιο κερδοφόρα εταιρεία στο εξωτερικό, σε λιγότερο από πέντε χρόνια σε αυτήν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες, με την παραίτησή του, πηγές.

Παραιτήθηκε για άγνωστους «προσωπικούς λόγους», σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο επικεφαλής της General Motors στην Κίνα, Philip Murtaugh.

Ο Murtaugh, 50 ετών, παραιτήθηκε για άγνωστους «προσωπικούς λόγους», είπαν τέσσερις άνθρωποι, οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματά τους. Ο Troy Clarke, 49 ετών, πρόεδρος της General Motors για την περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, με έδρα τη Σαγκάη, θα αναλάβει τις τέσσερις μονάδες παραγωγής της εταιρείας στην Κίνα σε συνεργασία με την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, Shanghai Automotive Industry Corp., μέχρι την ανακοίνωση του αντικαταστάτη του Murtaugh, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους.

Η παραίτηση του Murtaugh, θα στερήσει τη General Motors, που εδρεύει στο Detroit, από ένα στέλεχος που μέσα στα χρόνια της δραστηριότητάς του, κατάφερε να καταστήσει την Shanghai General Motors, την πιο κερδοφόρα αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας. Η General Motors, οδεύει να σημειώσει την πρώτη τριμηνιαία της ζημία, σε χρονικό διάστημα 13 ετών. Το 1/4 των συνολικών της κερδών πέρυσι, προήλθε από την Κίνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του David Healy, αναλυτή της Burnham Securities, στη Ν. Υόρκη.

«Δεν γνωρίζω εάν η αποχώρησή του είναι ένα μελανό σημείο για την εταιρεία, η οποία είναι ήδη μελανή», ανέφερε ο Healy, ο οποίος δεν κατέχει μετοχές της General Motors, συμπληρώνοντας: «Η Κίνα είναι ακόμη μια κερδοφόρα αγορά για την GM, αλλά η ανάπτυξή της επιβραδύνεται, όπως και για οποιονδήποτε άλλο».

Οι μετοχές της Shanghai General Motors δεν διαπραγματεύονται στο ευρύ κοινό. Οι μετοχές της Shanghai Automotive Co., η οποία κατέχει μερίδιο στην επιχείρηση, υποχωρούσαν σε ποσοστό 2,5% φθάνοντας στα χαμηλότερα, παρά ποτέ, επίπεδα των 4,36 γιουάν, ενώ άλλαξαν χέρια στα 4,39 γιουάν στις 11:30' π.μ., κατά την διαπραγμάτευσή τους στη Σαγκάη, τοπική ώρα. Οι μετοχές της General Motors, σημείωναν άνοδο 24 σεντς, φθάνοντας στα 28,61 δολ. ΗΠΑ η μία, στις 4:01 μ.μ., στη Ν. Υόρκη, τοπική ώρα. Το τελευταίο δωδεκάμηνο, σημείωσαν απώλειες σε ποσοστό της τάξης του 39%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα