Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005 10:29
UPD:10:37

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός δείκτης έκλεισε µε πτώση 0,59% µε µέτριες ρευστοποιήσεις και χαµηλό όγκο συναλλαγών. Αναµένεται συνεδρίαση στα ίδια επίπεδα: επιλεγµένες αγορές και χαµηλός όγκος».

Fortius Finance: «Σε στάση αναµονής δείχνει να βρίσκεται το ελληνικό χρηµατιστήριο, µε τους πωλητές να υπερισχύουν των αγοραστών, καθώς το κλίµα στο εξωτερικό δε δείχνει να βελτιώνεται, οι πιέσεις στις αναδυόμενες αγορές συνεχίζονται, ενώ οι καθυστερήσεις στο µέτωπο των αποκρατικοποιήσεων συνεχίζονται δοκιµάζοντας την υποµονή των ξένων θεσµικών Τέλος, η υποχώρηση ακόµα και άνω του 10% σε ορισµένες τιµ ές των µετοχών, στις οποίες διενεργήθηκαν placements σε ξένους επενδυτές, επιβαρύνουν περαιτέρω το κλίµα, τη στιγµή που η πλεονάζουσα ρευστότητα εκτός συστήµατος δεν τοποθετείται στο ΧΑ, ιδίως από εγχώρια θεσµικά κεφάλαια.

»Για τη σηµερινή συνεδρίαση εκτιµούµε ότι ο Γ∆ θα ξεκινήσει σε αρνητικές περιοχές µε την περαιτέρω πορεία του να εξαρτάται από την αύξηση της ζήτησης σε χαµηλότερα επίπεδα και ειδικότερα στην περιοχή των 2.900 - 2.920 µονάδων, µε την πορεία του κλάδου του τραπεζών και αυτή του ΟΤΕ να αποτελούν σηµεία αναφοράς µετά τις τελευταίες εξελίξεις».

Aspis Bank: «Η εκ νέου αύξηση της τιµής του πετρελαίου πιθανό να προκαλέσει πιέσεις στις διεθνείς αγορές σήμερα. Όσον αφορά το Χ.Α., η συµπεριφορά της µετοχής του ΟΤΕ θεωρούµε ότι θα παίξει σηµαντικό ρόλο στην κατεύθυνση των δεικτών. Πάντως σαν πιθανότερο σενάριο θεωρούµε τη συνέχιση των τάσεων συσσώρευσης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα