Bloomsbury: 26% υψηλότερα κέρδη από τη βιογραφία του John Thaw

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005 10:47

«ΜΑΓΙΚΑ» κέρδη, εμφάνισε η βρετανική εταιρεία εκδόσεων των βιβλίων του μικρού μάγου ήρωα, Harry Potter, Bloomsbury Publishing Plc. Τα κέρδη της σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 26% το 2004, βάσει των πωλήσεων, που πραγματοποίησε η βιογραφία του ηθοποιού John Thaw. Oι πωλήσεις της, στις ΗΠΑ, έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 12,2 εκατ. λίρες Αγγλίας (22,9 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 16,9 πένες ανά μετοχή έναντι 9,7 εκατ. λιρών ή 13,6 πένες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδά της αυξήθηκαν σε ποσοστό 1,6%, φθάνοντας τα 84,4 εκατ. λίρες Αγγλίες.

«Η Bloomsbury θα έχει σταθερή πρόοδο το 2005, με τις εκδόσεις των νέων τίτλων της J.K. Rowling, του John Irving και του Ben Schott», αναφέρει ο επικεφαλής της εταιρείας, Nigel Newton σε δήλωσή του, συμπληρώνοντας: «Η χρονιά ξεκίνησε με ένα αριθμό σημαντικών τίτλων όπως το «Who's Who», που κυκλοφόρησε τις πρώτες εβδομάδες του 2005.

Οι πωλήσεις το 2004, αυξήθηκαν από το βιβλίο «Jonathan Strange & Mr. Norrell», τη νουβέλα της Susanna Clarke, που βασίζεται στους πολέμους του Ναπολέοντα και στο «Τhe Two of Us», τη βιογραφία του Βρετανού ηθοποιού John Thaw, που έγραψε η χήρα του, Sheila Hancock. Δεν εκδόθηκε βιβλίο για τον Harry Potter το 2004 και αυτή είναι η καινούργια σειρά. Το βιβλίο «Harry Potter and the Half-Blood Prince», πρόκειται να εκδοθεί στις 16 Ιουλίου.

Η Bloomsbury, σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial, θα εμφάνιζε το 2004 καθαρά κέρδη 10,9 εκατ. λίρες Αγγλίας ή 15 πένες ανά μετοχή.

Τα βιβλία του Harry Potter στις ΗΠΑ, εκδίδονται από την αμερικανική Scholastic Corp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα