Morgan Stanley: Τη στήριξη του δ.σ. έχει ο Philip Purcell για τις διοικητικές αλλαγές

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005 11:22

THN ομόφωνη στήριξη του διοικητικού συμβουλίου, είπε ότι έχει ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Morgan Stanley, Philip Purcell και δεν προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μετόχων ή να δαμάσει της αξιώσεις για την παραίτησή του, από πρώην στελέχη της υπ' αριθμόν δύο χρηματιστηριακής εταιρείας στον κόσμο.

Τη στήριξη του διοικητικού συμβουλίου της Morgan Stanley, δήλωσε πως έχει ο εκτελεστικός της διευθυντής, Philip Purcell για τις διοικητικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε.

«Το συμβούλιο τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της στήριξής μου στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή», είπε σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο προσωπικό του γραφείο στο αρχηγείο της Morgan Stanley, στο Μανχάτταν, συμπληρώνοντας: «Εχουμε πηγή ταλέντων στο σύνολο μας και θα επιτύχουμε τους στόχους μας».

Χθες, οι μετοχές της Morgan Stanley, σημείωσαν τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τον Σεπτέμβριο, μετά την απόφαση του Purcell, που βρίσκεται στη θέση αυτή, οκτώ χρόνια, να αντικαταστήσει τον πρόεδρο Stephan Newhouse, 58 ετών, με την επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος της εταιρείας, Zoe Cruz, 50 ετών και τον υπεύθυνο του τμήματος επιχειρηματικού κινδύνου, Stephen Crawford, 40 ετών. H μετακίνηση του Newhouse, ο οποίος δουλεύει στη Morgan Stanley από το 1979, προκάλεσε την αντίδραση οκτώ πρώην στελεχών, συμπεριλαμβανομένου, του πρώην προέδρου Parker Gilbert και του τέως προέδρου της, Robert Scott.

Ωστόσο, οι μετοχές της Morgan Stanley, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 49%, από την σημαντική τους άνοδο το 2000 και είχαν τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των πέντε ανεξάρτητων χρηματιστηριακών οίκων, που μάχεται ο Purcell, 61 ετών, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζονται να γίνουν αλλαγές στη στρατηγική της εταιρείας.

«Είμαστε σε φόρμα», είπε ο ίδιος, επισημαίνοντας: «Εχουμε ήδη την καλύτερη φίρμα στο κλάδο της αγοραπωλησίας μετοχών».

Χθες, ο Purcell, διόρισε τον Joseph Perella, 63 ετών – υπεύθυνο της επενδυτικής τραπεζικής σε τρεις διαφορετικές φίρμες, τα τελευταία 20 χρόνια – αντιπρόεδρο και τον Jerker Johansson, υπεύθυνο των πωλήσεων μετοχών, ένα τμήμα, το οποίο απέφερε πωλήσεις ύψους 4,1 δισ. δολ. ΗΠΑ, πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα