Προώθηση επενδυτικών σχεδίων του ΕΠΑΑ-ΑΥ

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005 15:23

Aρχίζει η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων στα πλαίσια του Μέτρου 2.1 "Επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Αγροτική Ανάπτυξη - Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου (ΕΠΑΑ-ΑΥ) 2000 - 2006", ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ε. Μπασιάκος.

«Το προβλεπόμενο ύψος νομικής δέσμευσης Δημόσιας Δαπάνης για την κάλυψη των αιτήσεων της περιόδου αυτής, ανέρχεται στο ποσό των 180.000.000 ευρώ», σημείωσε.

Το εν λόγω πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Προσανατολισμού και Εγγυήσεων - Τμήμα Προσανατολισμού (ΕΓΤΠΕ - Π) και το Ελληνικό Δημόσιο. Ημερομηνία έναρξης κατάθεσης φακέλων ορίζεται η 20η Απριλίου 2005 και ημερομηνία λήξης η 13η Ιουνίου 2005. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τις αιτήσεις - μελέτες υποβολής προτάσεων από τις 4 Απριλίου 2005 από την Δ/νση Προγραμματισμού & Γ.Δ - Τμήμα Δημοσίων και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που βρίσκεται στην οδό Αχαρνών αρ. 5 καθώς και από τις οικείες Περιφέρειες, Νομαρχίες και κατά τόπους Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στα πλαίσια του παραπάνω Μέτρου θα ενισχυθούν οι τομείς: κρέας, γάλα, αυγά - πουλερικά, μέλι σηροτροφία, δημητριακά, ελαιούχα προϊόντα, οίνος, οπωροκηπευτικά, άνθη, ζωοτροφές, σπόροι και πολλαπλασιαστικό υλικό, φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στις δράσεις που αφορούν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας.

Επισημαίνεται ότι ο επιλέξιμος προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων κυμαίνεται από 80.000 ευρώ έως 20.000.000 ευρώ. Το ποσοστό ενίσχυσης μπορεί να ανέλθει μέχρι το 50% του συνολικού επιλέξιμου κόστους της επένδυσης, ενώ για τα νησιά του Αιγαίου (πλην Εύβοιας, Κρήτης και Ρόδου) το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται μέχρι 65%.

Φορείς των επενδυτικών σχεδίων μπορεί να είναι Φυσικά Πρόσωπα, Εταιρείες κάθε μορφής (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΑΕ), Συνεταιριστικές Οργανώσεις κάθε μορφής, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΟΤΑ 1ου ή 2ου βαθμού), Εταιρείες στις οποίες συμμετέχουν ΟΤΑ και Συνεταιρισμοί, Αναπτυξιακές Εταιρείες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα