ΟΑΕΔ: Εγκαιρη καταβολή του οικογενειακού επιδόματος

Κατάθεση δικαιολογητκών από 1η Απριλίου 2005
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005 16:17

Σε τρεις καινοτόμες ενέργειες προχωρά η διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ. στο πλαίσιο της διαδικασίας καταβολής του οικογενειακού επιδόματος για το 2005, στους περίπου 350.000 εργαζομένους δικαιούχους του.

Για πρώτη φορά το οικογενειακό επίδομα θα καταβληθεί έγκαιρα, με τις συνήθεις πολύμηνες καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών να αποτελούν πλέον παρελθόν.

Παράλληλα, το πλήθος των δικαιολογητικών που χρειάζονταν μέχρι πέρυσι (συνολικά 29 για όλες τις κατηγορίες) καταργείται. Εφεξής για τις περισσότερες κατηγορίες των δικαιούχων θα απαιτείται μόνο ένα δικαιολογητικό ανά κατηγορία.

Σε όλη την επικράτεια εξάλλου, θα πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του 2005 διευρυμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την πάταξη φαινομένων χορήγησης του οικογενειακού επιδόματος σε άτομα τα οποία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Το ποσό του οικογενειακού επιδόματος για το 2005 ξεκινά από τα 98,64 ευρώ ετησίως για δικαιούχους με ένα παιδί, φθάνει στα 843,72 ευρώ για δικαιούχους με 4 τέκνα (μαζί με το επίδομα 3ου παιδιού) και κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων.

Επίσης, το επίδομα προσαυξάνεται κατά 44,04 ευρώ ετησίως, για κάθε παιδί, στις εξής περιπτώσεις:

1) για ορφανά και από τους δύο γονείς,

2) για ανάπηρα παιδιά,

3) για παιδιά εκτός γάμου μη αναγνωρισθέντα και

4) όταν πρόκειται για δικαιούχο της οποίας ο σύζυγος υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις.

Όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2005, θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1η Απριλίου 2005 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά και άνω, και την 18η Ιουλίου 2005 για όσους έχουν ένα παιδί, εκτός κι αν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ο εργοδότης τους ή τα υποβάλλουν δια του ταχυδρομείου ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Σε αυτή την περίπτωση και οι δικαιούχοι της συγκεκριμένης κατηγορίας μπορούν να εντάσσονται στη διαδικασία χορήγησης του οικογενειακού επιδόματος από την 1η Απριλίου 2005.

Η τελευταία ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών, για όλες τις κατηγορίες των δικαιούχων, είναι η 31η Ιανουαρίου 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα