Αρση μείωσης δικαιωμάτων βάμβακος για συνταξιούχους ΟΓΑ

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005 17:39

Με αφορμή ενστάσεις που υποβάλλουν βαμβακοπαραγωγοί, συνταξιούχοι του ΟΓΑ, για τη μείωση κατά 20% των δικαιωμάτων βάμβακος 2005, ο ΟΠΕΚΕΠΕ διευκρινίζει ότι η μείωση έγινε διότι στο αρχείο του Οργανισμού από το 2002 εμφανίζονται ως μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

«Οι παραγωγοί αυτοί αν και είχαν την ευκαιρία τα έτη 2002, 2003 και 2004 να προβούν στην διόρθωση της ιδιότητας του μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότη δεν το έκαναν, όπως έκανε σημαντικός αριθμός συνταξιούχων ΟΓΑ.

Μετά από εντολή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευ. Μπασιάκου, αποφασίσθηκε:

- Ο ΟΠΕΚΕΠΕ να διασταυρώσει τα στοιχεία του ΟΓΑ με το μητρώο των βαμβακοπαραγωγών 2005 και να προχωρήσει στην άρση της μείωσης του 20% για όλους τους παραγωγούς - συνταξιούχους του ΟΓΑ. Οι νέες διορθώσεις θα αποσταλούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ με την οριστικοποίηση των δικαιωμάτων 2005 και οι παραγωγοί αυτοί (συνταξιούχοι του ΟΓΑ) δεν χρειάζεται να υποβάλουν ένσταση.

- Οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με καλλιέργεια μέχρι 20 στρεμμάτων δεν θα υποστούν, για κοινωνικούς λόγους, τελικά τη μείωση του 20% που ισχύει για τους υπόλοιπους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Τέλος, επαναλαμβάνεται η κυβερνητική δέσμευση για καταβολή με ταμειακή διευκόλυνση μέσω ΑΤΕ της επιστροφής συνυπευθυνότητας ύψους 38 δρχ/κιλό για την καλλιέργεια 2004 μέχρι 30/4/2005», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα