80 σημεία Καρυπίδης στο στόχαστρο της Market In

Νέος παίκτης στη Β. Ελλάδα εάν οι συζητήσεις έχουν θετική κατάληξη
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 15:12
UPD:15:21
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιώργου Χατζηλίδη
[email protected]

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της λιανεμπορικής Καρυπίδης και της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Market In για τη λειτουργία, μέσω franchise, μέρος του δικτύου της πρώτης με το σήμα και την προμήθεια προϊόντων από τη δεύτερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», το ενδιαφέρον της Market In επικεντρώνεται σε πρώτη φάση για 43 από τα συνολικά 130 καταστήματα της Καρυπίδης, για τα οποία η πρώτη ήδη έχει ξεκινήσει έλεγχο τόσο επί των οικονομικών τους δεδομένων όσο και επί άλλων πιθανών εκκρεμοτήτων - για παράδειγμα εργασιακών ζητημάτων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η διαδικασία του ελέγχου αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον για δύο μήνες και αν ολοκληρωθεί ομαλά, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για άλλα 37 καταστήματα, ώστε τελικά ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων Καρυπίδης που θα φέρουν το σήμα Market In να φθάσει τα 80.

Άλλες πηγές μετέφεραν στη «Ν» ότι υπάρχουν περιπτώσεις καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη που τα Market In έχουν εξοφλήσει στους ιδιοκτήτες των ακινήτων τα χρέη της Καρυπίδης και έχουν υπογράψει νέα μισθωτήρια συμβόλαια. Εάν οι συζητήσεις έχουν θετική κατάληξη, θα πρόκειται για την είσοδο ενός νέου παίκτη στη λιανεμπορική αγορά της Βόρειας Ελλάδας, καθώς η Market In, που διατηρεί 140 καταστήματα, έχει παρουσία κυρίως σε Αττική και δευτερευόντως σε Στερεά, Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της Καρυπίδης παραμένουν απλήρωτοι από επτά έως εννέα μήνες, ανάλογα με την περίπτωση, ενώ 800 εξ αυτών, από τους 1.400 συνολικά, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, λειτουργούν ή υπολειτουργούν περί τα 40 σούπερ μάρκετ Καρυπίδης, την ώρα που τα υπόλοιπα 90 έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.  Από την πλευρά τους εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στην Καρυπίδης, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, υποστήριξαν ότι για να υλοποιηθεί η συμφωνία η Market In έχει ζητήσει μείωση 20% των αποδοχών των εργαζομένων στην Καρυπίδης, καθώς και την αφαίρεση από τις οφειλές της Καρυπίδης προς τους εργαζόμενους βοηθήματος ύψους 1.000 ευρώ που αναμένεται να λάβουν οι τελευταίοι από το υπουργείο.

Το υπουργείο Εργασίας

Το σωματείο υποστήριξε τα παραπάνω επικαλούμενο πληροφορίες από συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας και στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι των Market In, δικηγόρος μερίδας των εργαζομένων και σύμβουλοι του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Νεφελούδη.

Το σωματείο των εργαζομένων διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε τη μείωση αποδοχών ούτε την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες στο υπουργείο Εργασίας «που ανέχθηκε έστω να μπει σε μία τέτοια συζήτηση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα