China Telecom: Διπλάσια κέρδη μετά την αναθεώρηση το 2003

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2005 09:16

ΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη, μετά την αύξηση του αριθμού των συνδρομητών της, εμφάνισε σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η China Telecom Corp., η οποία έχει στην κυριότητά της, ένα, σε κάθε τέσσερα σταθερά τηλέφωνα, στην πιο πολυπληθή χώρα του κόσμου.

Τα καθαρά της κέρδη αυήθηκαν στα 28 δισ. γιουάν (3,4 δισ. δολ. ΗΠΑ) ή 0,36 γιουάν ανά μετοχή το 2004, από αναθεωρημένα κέρδη ύψους 13.9 δισ. γιουάν ή 0,18 γιουάν ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Πεκίνο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό 6,4%. Η China Telecom, είπε, ότι αναθεώρησε τα κέρδη του 2003, μετά την συγχώνευση 10 εταιρειών από τη μητρική της εταιρεία, China Telecommunications Corp.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Wang Xiaochu, αντιμετωπίζει τη μείωση της ανάπτυξης της China Telecom, της μεγαλύτερης εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, της χώρας, καθώς οι ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της China Mobile (H.K.) Ltd., προσφέρουν χαμηλότερες τιμές. O Wang, στοιχηματίζει, ότι, η εταιρεία θα κερδίσει την άδεια από την κυβέρνηση φέτος, να θέσει σε λειτουργία το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, το οποίο θα επιτρέψει στους χρήστες, να έχουν πρόσβαση σε βίντεο και άλλα στοιχεία.

«Οι γραμμές σταθερής τηλεφωνίας δεν αναπτύσσονται πλέον, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες της κινητής», ανέφερε ο John Koh, ο οποίος διαχειρίζεται 800 εκατ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της China Telecom και της China Mobile, με την Daiwa Asset Management Ltd., στο Χονγκ Κονγκ. Ο ίδιος, έκανε το σχόλιό του, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Η China Telecom, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στα νότια της χώρας, επεκτείνεται αγοράζοντας δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας από την μητρική της. Η εξαγορά των 10 δικτύων, ολοκληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα οποοία προστέθηκαν στα έξι, που αγόρασε τον Νοέμβριο του 2003.

Οι μετοχές της China Telecom, σημείωναν άνοδο 1,9%, φθάνοτνας στα 2,70 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, στο μέσον της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα