Continental Αirlines: Κατά των εκχωρήσεων οι ιπτάμενοι φροντιστές

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2005 12:47

ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ οι ιπτάμενοι συνοδοί της Continental Airlines Inc., την υπό δοκιμή συμφωνία σε μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, την οποία δέχθηκαν οι πιλότοι της, οι αποστολείς και οι μηχανικοί, προκειμένου να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Η πλειοψηφία των 9.000 ιπτάμενων συνοδών της αεροπορικής εταιρείας, ψήφισε κατά της μείωσης των μισθών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της International Association of Mechanist and Aerospace Workers, Joe Tiberi, σε συνέντευξή του. Η Continental επιδίωξε τις μειώσεις, προκειμένου να περιορίσει το ετήσιο κόστος της κατά 500 εκατ. δολ. ΗΠΑ.

Η Continental, η πέμπτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ, είπε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ότι η αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 38% της τιμής των καυσίμων το πρώτο τρίμηνο της χρήσης και η μείωση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων, οδηγούν την εταιρεία σταθερά σε ζημίες φέτος. Η εταιρεία, είπε στις 15 Μαρτίου, ότι εάν οι εργαζόμενοι σε αυτήν δεν εγκρίνουν τις εκχωρήσεις των δικαιωμάτων τους η εταιρεία θα χρειαστεί να μειώσει κατά 300 εκατ. δολ. τους μισθούς και τα έξοδα, να απολύσει εργαζομένους και να ακυρώσει την παραγγελία του αεροσκάφους Β-787 της Boeing Co.

H Ενωση των Πιλότων της Continental, η οποία εκπροσωπεί περίπου 4.200 εργαζομένους, ψήφισε χθες για την κύρωση συμφωνίας που είχε γίνει νωρίτερα και την εκχώρηση δικαιωμάτων, ύψους 213 εκατ. δολ. ΗΠΑ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Jim Moody, σε σημερινή του συνέντευξη.

Οι πιλότοι θα μπορούσαν να είχαν αρνηθεί τη συμφωνία αυτή, των οποίων οι μισθοί θα μειωθούν κατά 8,9% από αύριο, αφού μία άλλη ομάδα εργαζομένων ψήφισε κατά των εκχωρήσεων των δικαιωμάτων της στην εταιρεία, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ένωσης των πιλότων.

Το ανώτατο συμβούλιο της ένωσης των πιλότων, αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν τη συμφωνία, είτε θα συμφωνούσαν είτε όχι οι ιπτάμενοι φροντιστές, επεσήμανε ο Moody.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις στην Ενωση Μηχανικών Αεροσκαφών της εταιρείας, δεν απαντήθηκαν.

Η Continental, που εδρεύει στο Χιούστον, πρότεινε μειώσεις του κόστους, με στόχο τη μείωση των ζημιών ύψους 871 εκατ. δολ. ΗΠΑ, από το 2000. Ούτε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, βρέθηκε, για να σχολιάσει το θέμα, μετά τις ώρες εργασίας.

Οι μετοχές της Continental σημείωναν άνοδο 92 σεντς, ποσοστό 8,4%, φθάνοντας στα 11,89 δολ. η μία χθες στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Συνολικά φέτος, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 12%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα