Χ.Α.: Εγκρίσεις - αποφάσεις

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2005 12:53

Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 48.543.168 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΦΟΙΝΙΞ METROLIFE ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.Α.Ε.», που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και εισφορά σε είδος, ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το δ.σ. του Χ.Α. .

Διαπιστώθηκε ότι η διασπορά των μετοχών της εταιρίας διαμορφώθηκε στο 10,16% και ως εκ τούτου, παρέχεται προθεσμία 45 ημερών προκειμένου η εταιρία να αυξήσει τη διασπορά της πάνω από το 20%.

Σε περίπτωση μη επίτευξης επαρκούς διασποράς μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής οι μετοχές της θα ενταχθούν στην ειδική κατηγορία διαπραγμάτευσης «χαμηλής ρευστότητας».

Το δ.σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε παράλληλα ότι η εταιρία «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.» εκπλήρωσε εντός της προθεσμίας των 45 ημερών την προϋπόθεση που της είχε τεθεί, για την αύξηση του ποσοστού διασποράς των μετοχών της.

Το δ.σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε επίσης το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας «ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ Α.Ε." για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο η εταιρία "ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ Α.Ε." εκδίδει 39.614.400 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές με τιμή διάθεσης 2,10 ευρώ, με αναλογία 4 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές για κάθε 10 παλαιές κοινές μετοχές (4ν/10π). Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος θα ανακοινωθεί από την εταιρία

Η διοίκηση του Χ.Α. ενέκρινε και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των

5.093.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, σε αντικατάσταση των 10.186.000 υφισταμένων κοινών ονομαστικών μετοχών, της εταιρίας «ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Η/Υ Α.Ε.Β.Ε.» που προκύπτουν από το reverse split.

250 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.», που προέκυψαν από μετατροπή ισαρίθμων ομολογιών.

Τέλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κύριος Σπύρος Καπράλος, ενημέρωσε το Δ.Σ. σχετικά με τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου περί χειραγώγησης της αγοράς καθώς και σχετικά με το υπό επεξεργασία πολυνομοσχέδιο, που θα ολοκληρώσει τις απαραίτητες ρυθμίσεις που αφορούν στην λειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών σύμφωνα με Ευρωπαϊκά πρότυπα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα