Scorpios Group: Ενίσχυση χαρτοφυλακίου με νέες τεχνολογίες security

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 18:39
UPD:30/11/2016 14:35
www.scorpios-security.gr/

Η Scorpios απασχολεί σήμερα 150 άτομα προσωπικό, το οποίο είναι πιστοποιημένο και εξειδικευμένο ώστε να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, ενώ το επιτελείο του κέντρου λήψης σημάτων που διαθέτει είναι σε συνεργασία με την αστυνομία.

της Σοφίας Εμμανουήλ

Με νέες καινοτόμες υπηρεσίες ενισχύει η Scorpios Group Ltd. το χαρτοφυλάκιό της ενώ προσβλέπει σε πανελλαδική επέκταση στοχεύοντας να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς για ένα "πακέτο" σύνθετης ασφάλειας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη "N" ο Δημήτρης Δάβρης, επικεφαλής της εταιρείας, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών παρουσίας στην αγορά υπηρεσιών security.

Ο επικεφαλής της Scorpios Group, Δημήτρης Δάβρης.

Ο κ. Δάβρης περιγράφει τη δραστηριότητα της Scorpios - εταιρεία μέλος Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ασφαλείας - σημειώνοντας ότι αναλαμβάνει δράση σε πολλά επίπεδα. Ενδεικτικά σημειώνει ότι: 1) παρέχει ηλεκτρονική ασφάλεια, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία κάνοντας τα συστήματα απαραβίαστα και 2) διαχειρίζεται περιστατικά με την αξιοποίηση internet, κινητής τηλεφωνίας και άλλων συστημάτων με τα οποία η εταιρεία έχει άμεση πρόσβαση στο χώρο φύλαξης.

"Το επιτελείο της εταιρείας μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς την ύπαρξη σταθερής τηλεφωνικής γραμμής. Αξιοποιεί ωστόσο όλα τα σύγχρονα συστήματα, GPRS και internet κινητής τηλεφωνίας, που του δίνουν άλλωστε πρόσβαση στο σημείο μέσω καμερών και πομπών που μπορούν να μεταφέρουν ήχο από το χώρο λήψης αποφάσεων για εκφοβισμό των δραστών", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγεί, τα στελέχη της εταιρείας δρουν σε 3 στάδια:
-    Διάγνωση του τι προκάλεσε το συναγερμό
-    Χρήση μεγαφώνων στο χώρο για εκφοβισμό
-    Εκτόξευση καπνού - πυκνής ομίχλης

"Συνήθως οι κλοπές γίνονται μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά μιας διάρρηξης. Αυτό συμβαίνει με τους επαγγελματίες…" τονίζει στη "N" ο κ. Δάβρης, που σημειώνει επίσης ότι κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης και ειδικά τα τελευταία 1-2 χρόνια με την έξαρση του μεταναστευτικού κινήματος, τα προβλήματα έχουν ενταθεί. Εξάλλου, όπως προσθέτει, παρατηρείται αύξηση κλοπών χρηματοκιβωτίων, γεγονός που σχετίζεται με την αβεβαιότητα των τραπεζών η οποία οδήγησε πολλούς συμπολίτες μας στην φύλαξη χρημάτων και υψηλής αξίας αντικειμένων σε χρηματοκιβώτια στο σπίτι".

α παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την ανάγκη για λήψη μέτρων και άρα την αύξηση της ζήτησης υπηρεσιών φύλαξης.

"Όταν υπάρχει χρηματοκιβώτιο είναι απαραίτητο το σύστημα ασφάλειας και το μηχάνημα εκτόξευσης καπνού. Είναι το μοναδικό κατασταλτικό μέσο" επισημαίνει ο κ. Δάβρης, ο οποίος εξηγεί ότι πρόκειται για ένα ασφαλές εργαλείο: "Δύο χρόνια εμπειρίας και εφαρμογής του, επιβεβαιώνουν ότι δεν ενεργοποιείται άσκοπα διότι για να απασφαλιστεί θα πρέπει να πάρει τρία ερεθίσματα διαδοχικά. Επίσης η σύσταση του υλικού που διαχέεται στην ατμόσφαιρα του χώρου είναι τέτοια που δεν προκαλεί βλάβη στην υγεία. Ακόμη, μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο από εταιρείες όσο και από ιδιώτες".

Ο κ. Δάβρης παρατηρεί ότι υπάρχει ένα έλλειμα ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τις δυνατότητες φύλαξης που μπορεί να έχει, χωρίς μεγάλο κόστος. "Συνήθως αναζητά λύσεις εκ των υστέρων…" σημειώνει.

Η στρατηγική

Η Scorpios απασχολεί σήμερα 150 άτομα προσωπικό, το οποίο είναι πιστοποιημένο (με άδεια εργασίας όπως προβλέπεται στον Ν 2519/97 ΦΕΚ Α΄164) και εξειδικευμένο ώστε να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, ενώ το επιτελείο του κέντρου λήψης σημάτων που διαθέτει είναι σε συνεργασία με την αστυνομία.

Πρόκειται για οικογενειακή εταιρεία που ίδρυσε το 1991 ο κ. Δάβρης υλοποιώντας ένα προσωπικό όραμα. Πλέον, έχοντας εδραιώσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην αγορά υπηρεσιών φύλαξης με μεγάλους πελάτες (όπως π.χ. ΔΕΗ, ΕΛΤΟΝ, Τσάνταλης, Michelin, Κορρές, Ολυμπιακή Ζυθοποιία, ΣΙΔΜΑ, Sunlight, Jumbo, Autohellas Hertz - όμιλος Βασιλάκη, όμιλος Κarenta κ.α.) και γραφεία - εγκαταστάσεις στη Ν. Κηφισιά, στη Σκάλα Ωρωπού, στα Οινόφυτα Βοιωτίας και στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρει την τεχνογνωσία του στους γιούς του, οι οποίοι θα αναλάβουν την συνέχεια της επιχείρησης.

Μιλώντας για τον κλάδο συνολικά, ο κ. Δάβρης επισημαίνει ότι ο ανταγωνισμός είναι οξύς αλλά τον διαχειρίζεται προβάλλοντας την ευελιξία της εταιρείας του, την ταχύτητα λήψης αποφάσεων και την προσωπική σχέση με τους πελάτες (ιδιώτες, μεγάλες βιομηχανίες, εγκαταστάσεις πολυεθνικών κ.ο.κ.). Στους στρατηγικούς του στόχους είναι η επέκταση της δραστηριότητας με πανελλαδικό δίκτυο.   



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα