Nτράγκι: Η ανάκαμψη συνεχίζεται παρά τις προκλήσεις

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 16:11
UPD:16:18
REUTERS/VINCENT KESSLER

Η ευρωπαϊκή οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει, παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις και την πολιτική αβεβαιότητα, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εκτίμησε μάλιστα, ότι οι θετικές τάσεις αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, γεγονός το οποίο δεν οφείλεται μόνο στην ευρεία γκάμα των νομισματικών μέτρων της κεντρικής τράπεζας.

Ο ίδιος σημείωσε παράλληλα, ότι η Ευρωζώνη έχει επιδείξει «ενθαρρυντική αντοχή» έναντι του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, εξέλιξη η οποία αποδίδεται τόσο στις προληπτικές κινήσεις της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), όσο και στις εποπτικές αρχές των δύο πλευρών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, διευκρίνισε ότι «είναι αρκετά δύσκολο να εκτιμήσουμε τον ακριβή οικονομικό αντίκτυπο από την έξοδο της Βρετανίας».

Καταλήγοντας, κατέστησε σαφές ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει σαφήνεια στη διαπραγματευτική διαδικασία, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να περιοριστεί η αβεβαιότητα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα