Άνω του 1% οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 11:05
UPD:11:08
REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU

Απώλειες άνω του 1% εμφανίζει στην εκκίνηση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω των μειωμένων προσδοκιών για το σημερινό EuroWorking Group.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,30% στις 615,25 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει απώλειες κατά 1,48% στις 1.658,08 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 3,15 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 12 ενισχύονται, 31 υποχωρούν και 10 παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται πτωτικά κατά 2,29% στις 584,27 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα σημειώνει απώλειες κατά 2,35%, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 3,59%, η Eurobank κατά 2,62% και η Alpha Bank κατά 2,21%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των Aegean και Jumbo διολισθαίνουν άνω του 1,50% ενώ πέριξ του 1,30% διαμορφώνονται οι απώλειες για τις μετοχές των ΟΤΕ και Motor Oil. Από την πλευρά της, η Coca - Cola HBC υποχωρεί κατά 1,19%, ο Ελλάκτωρ κατά 0,90% και ο Τιτάν κατά 0,83%.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινούνται πτωτικά, καθώς το 10ετές υποχωρεί στο 6,960% παραμένοντας κάτω του ψυχολογικού ορίου του 7%. Στον αντίποδα, η απόδοση του 3ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 4 μονάδες βάσης, στο 7,244%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών μονοπωλείται από την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις επισκέψεις των Μοσκοβισί - Κερέ στην Αθήνα, οι οποίες αποσκοπούν στη διευκόλυνση των συζητήσεων τόσο για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, όσο και για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.

Εν όψει της επίσκεψής του, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων τάχθηκε υπέρ της έναρξης της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους, καθώς σε χθεσινή του παρέμβαση, υποστήριξε ότι «σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πρώτης αξιολόγησης και την καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη δεύτερη, πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τις συζητήσεις που πρέπει να λάβουν χώρα στο επόμενο Eurogroup».

Από την πλευρά του πάντως, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ απέκλεισε κατηγορηματικά μια απομείωση του χρέους, συμπληρώνοντας πως αν κριθεί αναγκαίο θα επιμηκυνθούν οι διάρκειες αποπληρωμής του χρέους το 2018. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται και πάλι σε τέλμα, υποστηρίζοντας ότι «αν το 2015 η χώρα είχε συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, θα είχαμε εξοικονομήσει πολύ χρόνο και χρήμα».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα