Σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2005 21:02

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ΥΕΝ υπό τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και με τη συμμετοχή φορέων των Σποράδων, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Πέρα από τα τρία δρομολόγια την εβδομάδα των πλοίων «Ε/Γ -Ο/Γ EΞΠΡΕΣ ΧΑΡΟΥΛΑ» κάθε Τρίτη, «Ε/Γ -Ο/Γ TZET FERI 1» κάθε Πέμπτη και «E/Γ -O/Γ ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ» κάθε Κυριακή καθώς καθημερινό δρομολόγιο με ιπτάμενα δελφίνια της εταιρείας «ΕΛΛΑΣ ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝΣ Α.Ν.Ε.» και «ΒΟΣΠΟ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΥΔΡΟΠΤΕΡΥΓΩΝ», τους θερινούς μήνες δρομολογείται επιπρόσθετα το ταχύπλοο «ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ ΙΙ» από Αγιο Κωνσταντίνο.

Επίσης, ενθαρρύνεται από το ΥΕΝ η δρομολόγηση πλοίων όλων των τύπων στη συγκεκριμένη περιοχή, και προκηρύσσεται διαγωνισμός για επιδότηση της επέκτασης του δρομολογίου Βόλος-Σκιάθος-Σκόπελος και προς την Αλόννησο με επιστροφή.

Εγινε αποδεκτό από το ΥΕΝ το αίτημα του νομάρχη και των δήμαρχων για τη δρομολόγηση πλοίων ανοικτού τύπου για τη μεταφορά φορτηγών και προϊόντων από τα λιμάνια του Βόλου, της Γλύφας και του Αγίου Κων/νου προς την Αλόννησο, τη Σκιάθο και τη Σκόπελο.

Τέλος, όσον αφορά στη Σκόπελο, το ΥΕΝ ενθαρρύνει τις εταιρείες ώστε να εξυπηρετήσουν και το λιμένα της Γλώσσας με τακτά δρομολόγια. Για εργασίες εκβάθυνσης στο λιμένα εγκρίθηκε ως αρχική χρηματοδότηση το ποσό των 265.000 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα