Qwest: Νέα αύξηση της προσφοράς για την MCI, στα 9,07 δισ. δολ.

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2005 08:06

ΑΥΞΗΣΕ και πάλι την προσφορά της, για την εξαγορά της MCI Inc. στα 9,07 δισ. δολ. ΗΠΑ, η Qwest Communications International Inc., εντείνοντας την πίεση στο διοικητικό της συμβούλιο, να απορρίψει μια πρόταση εξαγοράς της εταιρείας, από την Verizon Communications Inc., αντί του ποσού των 7,64 δισ. δολαρίων.

Οι επενδυτές της MCI θα εισπράξουν 27,90 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με επιστολή της Qwest, της τέταρτης σε μέγεθος εταιρείας εθνικών τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, προς το διοικητικό συμβούλιο της MCI. Η προσφορά, υψηλότερη κατά 7%, λήγει στις 5 Απριλίου, εάν η MCI δεν πει, ότι είναι καλύτερη της προσφοράς της Verizon, προς 23,50 δολ. ανά μετοχή.

Η υψηλότερη προσφορά της Qwest, είναι η τέταρτη κατά σειρά μέσα στη μάχη των έξι εβδομάδων με την Verizon και διευρύνει το χάσμα μεταξύ των προσφορών των δύο εταιρειών, στο 1,4 δισ. δολ. Η MCI, αδιαφόρησε για τις προηγούμενες προσφορές της Qwest, προτιμώντας αυτές της Verizon, λέγοντας ότι μαζί της θα δημιουργήσει μια πιο ισχυρή εταιρεία. Μία ακόμη απόρριψη, ενδέχεται να αναγκάσει τον επικεφαλής τα Qwest, Richard Notebaert, να κατεβάσει την προσφορά του στους μετόχους.

«Η προσφορά της Qwest αυτήν τη στιγμή υπερέχει έναντι της προσφοράς της Verizon», ανέφερε ο John Paulson, διαχειριστής κεφαλαίων της Paulson & Co., στη Ν. Υόρκη, ενός από τους μεγαλύτερους μετόχους της MCI, με μερίδιο 3,8%, συμπληρώνοντας: «Το διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να συνεδριάσει και πρέπει να λάβει γρήγορα μια απόφαση». Ο ίδιος πιστεύει ότι με την άποψή του συμφωνεί η πλειονότητα των μετόχων της MCI.

O Leon Cooperman, εκτελεστικός διευθυντής της Omega Advisors Inc., με μερίδιο 2,9% της MCI, συμφώνησε, ότι η προσφορά της Qwest υπερέχει.

Η MCI σε ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι θα εξετάσει τη νέα πρόταση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα