Hutchison: Οι ζημίες δεν θα εμποδίσουν την πώληση μετοχών

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2005 09:21

ΔΕΝ θα εμποδίσουν τα σχέδια πώλησης μετοχών της μεγαλύτερης εταιρείας του δισεκατομμυριούχου Li-Ka shing από το Χονγκ Κονγκ, Hutchison Whampoa Ltd., οι ζημίες στο ιταλικό παράρτημα κινητής τηλεφωνίας το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης.

Η Hutchison, περιμένει, ότι το ιταλικό της παράρτημα, που προσφέρει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς, με 3,6 εκατ. πελάτες, να επιτύχει ισορροπία αυτόν το μήνα στα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της, εξαιρουμένου του κόστους για τις νέες συνδρομές, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας.

«Μας συμβούλευσαν ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στην πώληση μετοχών», ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της Hutchison, Frank Sixt, συμπληρώνοντα: «Μπορούμε να το κάνουμε σε οποιοδήποτε μεγάλο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις, οπότε δεν τίθεται θέμα».

Η εισαγωγή του ιταλικού παραρτήματος στο χρηματιστήριο, το οποίο ανταγωνίζεται την Telecom Italia Mobile SpA, θα βοηθήσει την Hutchison να ανακάμψει από τις επενδύσεις ύψους 22 δισ. δολ. ΗΠΑ, τις οποίες έκανε για τις υπηρεσίες τρίτης γενιάς. Ο Li, 76 ετών, σχεδιάζει να κάνει το ίδιο, εισάγοντας στο χρηματιστήριο τις μετοχές του παραρτήματος στη Βρετανία, που αριθμεί τρία εκατ. συνδρομητές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα