Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2005 10:17
UPD:10:19

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά υποχώρησε για τρίτη συνεχόµενη ηµέρα, µην καταφέρνοντας να διατηρήσει τα κέρδη που σηµείωσε στο ξεκίνηµα της συνεδρίασης. Η απότοµη πτώση των τιµών των µετοχών κατά τη διάρκεια του προηγούµενου µήνα έχει σαφέστατα επηρεάσει την ψυχολογία των επενδυτών. Λόγω της έλλειψης σηµαντικών νέων, ικανών να αντιστρέψουν την παρούσα κατάσταση, αναµένουµε η πτωτική τάση να συνεχιστεί».

Fortius Finance: «Η έλευση του νέου µήνα φέρνει στο προσκήνιο τις αποκρατικοποιήσεις και ειδικότερα την περαιτέρω µετοχοποίηση του ΟΠΑΠ, µε το ποσοστό της κυβέρνησης να υποχωρεί κάτω του 51% (δηµοσιεύµατα). Κατά τη γνώµη µας, η ταχύτητα µε την οποία θα προωθηθεί η νοµοθετική ρύθµιση για τη µείωση του ΟΠΑΠ και θα πραγµατοποιηθεί το placement θα κρίνει και την περαιτέρω πορεία του ΧΑ, η οποία τελεί υπό αναµονή ενόψει των placements του ∆ηµοσίου, τα οποία αναµένεται να αντλήσουν ρευστότητα από το σύστηµα. Η κινητικότητα που παρατηρείται τελευταίως στο οικονοµικό επιτελείο της κυβέρνησης δείχνει να αποκτά ένα χρονοδιάγραµµα, το οποίο όµως δεν έχει ανακοινωθεί επίσηµα.

»Για τη σηµερινή συνεδρίαση και βάσει της χθεσινής αρνητικότατης εικόνας εκτιµούµε ως πιθανότερο σενάριο την υποχώρηση του Γ∆ σε χαµηλότερα επίπεδα, µε το πρώτο σηµείο στήριξης να οριοθετείται στις 2.815 µονάδες και σηµεία αναφοράς την προφορά και ζήτηση σε τράπεζες, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα