Σε ισχύ από σήμερα τα νέα φορολογικά μέτρα

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2005 12:03
UPD:12:54

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα, οι αυξήσεις σε τσιγάρα, ποτά και οι νέοι συντελεστές Φ.Π.Α..

Το υπουργείο Οικονομίας με εγκύκλιό του δίνει οδηγίες και διευκρινίσεις στους επιτηδευματίες για την προσαρμογή των μηχανογραφικών συστημάτων και των ταμειακών μηχανών βάσει των νέων συντελεστών Φ.Π.Α, υπογραμμίζοντας ότι οι φορολογικές αρχές θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της προσαρμογής με σχετική ανεκτικότητα.

Για τα φάρμακα, το μέτρο της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ από 8 σε 9% στις λιανικές τιμές θα εφαρμοστεί από τις 16 Απριλίου, προκειμένου να γνωστοποιηθεί έως τότε στα φαρμακεία το νέο δελτίο τιμών.

Χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης συμπληρωματικών μέτρων, ηπιότερων -όπως είπε- από το πακέτο μέτρων που εφαρμόζεται από σήμερα http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/01/1028993.htm .

Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις των παραγωγικών τάξεων για τα οικονομικά μέτρα. Από την πλευρά του εμπορίου η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με δηλώσεις του προέδρου της Δημήτρη Αρμενάκη, εκτίμησε ότι τα εξαγγελθέντα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης θα επηρεάσουν κυρίως τις εμπορικές επιχειρήσεις και ειδικότερα τις μικρομεσαίες. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η διοίκηση του ΒΕΘ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα