Εκδήλωση της ΕΕΑ: Η αξιολόγηση ως μέθοδος διαμόρφωσης δημόσιας πολιτικής

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 12:20
UPD:15:18
Ελληνική Εταιρεία Αξιολόγησης

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιολόγησης (φωτ. αρχείου).

Η αξιολόγηση ως μέθοδος διαμόρφωσης δημόσιας πολιτικής θα είναι το αντικείμενο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα, στις 6.00 το απόγευμα, στο κτήριο «Κωστής Παλαμάς», στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η επιλογή δημόσιων πολιτικών για την αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών προκλήσεων, απαιτεί την ανάπτυξη κατάλληλων μεθόδων μελέτης και προετοιμασίας των μέτρων πολιτικής, καθώς και αποτίμησης των αποτελεσμάτων τους. 

Στο πλαίσιο αυτό, η αξιολόγηση αποτελεί διεθνώς, βασική επιστημονική μέθοδο βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της δημόσιας πολιτικής, αναδεικνύοντας με επιστημονική πληρότητα τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της και ενισχύοντας τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων μέσω της συστηματικής και αντικειμενικής αποτίμησης του βαθμού επίτευξης των στόχων.

Το «παρών» στην εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιολόγησης (ΕΕΑ), θα δώσουν ο αξιωματούχος της γενικής διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε., Αναστάσιος Μπουγάς, ο γενικός διευθυντής Εθνικής Αρχής Συντονισμού ΕΣΠΑ, Γιάννης Φίρμπας, ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) Γιώργος Μέργος και ο καθηγητής Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) Γιώργος Μιχαηλίδης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος της ΕΕΑ, Δήμητρα Ιωάννου, ενώ τη συζήτηση θα συντονίζει ο γενικός διευθυντής της «Ν», Γιάννης Περλεπές.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα