Eύλογη διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 11:05
UPD:11:06
Eurokinissi/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Κάτω των 630 μονάδων κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις τελευταίες εξελίξεις στο «μέτωπο» της διαπραγμάτευσης και να κατοχυρώνουν τα ισχυρά κέρδη των προηγούμενων ημερών.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,82% στις 627,35 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει απώλειες κατά 1,18% στις 1.695,18 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 5,02 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 13 ενισχύονται, 26 υποχωρούν και 10 παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται πτωτικά κατά 1,17% στις 627,56 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα σημειώνει απώλειες κατά 2,19%, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 0,96%, η Eurobank κατά 0,56% και η Alpha Bank κατά 1,06%.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Ελλάκτορα διολισθαίνει άνω του -4% ενώ στο 1,25% διαμορφώνεται η πτώση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ. Παράλληλα, οι μετοχές των Aegean, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ εμφανίζουν απώλειες της τάξης του 0,90%.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση και τη «μίνι σύνοδο» στο Βερολίνο, κοινοτική πηγή διευκρινίζει ότι η συνεδρίαση ήταν πράγματι, προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Παρασκευή, αλλά οι διαρροές «τορπίλισαν» τη συνάντηση, με αποτέλεσμα την αναβολή της. Βασικό θέμα συζήτησης θα αποτελούσε η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και η αναζήτηση κοινού τόπου με το ΔΝΤ, ώστε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση, η ίδια πηγή διαβεβαιώνει ότι δεν πρέπει να θεωρείται ως αποτυχία ή αδιέξοδο η μη κατάληξη σε συμφωνία στην Αθήνα και προσθέτει ότι εξαρχής ο στόχος ήταν να επιτευχθεί μεγάλη προσέγγιση και στη συνέχεια, στο διάστημα που μεσολαβούσε μέχρι το Εurogroup, να κατέληγαν σε συμφωνία.

Στη βελγική πρωτεύουσα επιμένουν ότι η συμφωνία στις 5 Δεκεμβρίου δεν έχει «καεί», αλλά πλέον δεν αποκλείουν να χρειαστεί και ένα δεύτερο Εurogroup εντός του Δεκεμβρίου. Κι αυτό γιατί, όπως τονίζουν, είναι πιο δύσκολο να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους απ’ ό,τι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης.

Στα εταιρικά νέα της ημέρας, στην κερδοφορία επέστρεψε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία στο γ’ τρίμηνο του 2016 εμφάνισε κέρδη 23 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 23 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο του ίδιου έτους. Σε επίπεδο εννεάμηνου, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 26 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,69 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Την ίδια ώρα, τιμή - στόχο 6,23 ευρώ και σύσταση «hold» δίνει ο οίκος Wood για τη μετοχή της Aegean, χαρακτηρίζοντας τα κέρδη του γ’ τριμήνου ανώτερα των εκτιμήσεων. Για τον τίτλο της Grivalia, δίνει τιμή-στόχο τα 7,18 ευρώ και σύσταση «hold».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα