Infosys: Υψηλότερα η πιστοληπτική της ικανότητα από την S&P

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2005 11:59

ΣΕ υψηλότερη βαθμίδα για την πιστοληπτική της ικανότητα, από την χώρα, κατέταξε η Standard & Poor's, την Infosys Technologies Ltd., την υπ' αριθμόν δεύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού της Ινδίας, καθώς τα έσοδα της, διασφαλίζουν την ικανότητα να αποπληρώσει οποιοδήποτε εξωτερικό χρέος.

Η πιστοληπτική ικανότητα της Infosys βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα τόσο για το εξωτερικό όσο και για το εσωτερικό χρέος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Standard & Poor's, στη Σιγκαπούρη. Η εταιρεία κατετάγη στο ΒΒΒ- για το ξένο χρέος και στο ΒΒΒ και για το χρέος σε ρουπίες. Η πιστοληπτική ικανότητα της Ινδίας βρίσκεται στο ΒΒ+.

Η εταιρεία παραγωγής λογισμικού, που δεν έχει χρέος και ανέφερε ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει κάποιο, επεδίωξε την εκτίμηση αυτή της Standard & Poor's, προκειμένου να αυξήσει την αποδοτικότητά της, καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός από τις εταιρείες των ΗΠΑ, όπως από την Accenture Ltd. και την International Business Machines Corp. (IBM), καθώς και από τις ινδικές εταιρείες, όπως την Tata Consultancy Services Ltd. Η Infosys θα μπορέσει να προσελκύσει χαμηλότερους συντελεστές, έναντι των άλλων ινδικών εταιρειών και θα επιδιώξει να αντλήσει κεφάλαια, σύμφωνα με μερίδα επενδυτών.

«Η κατάταξη της εταιρείας είναι θετική», ανέφερε ο Tridib Pathak, ο οποίος διαχειρίζεται 274 εκατ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Infosys, με την Cholamandalam Asset Management, στο Μουμπάϊ, συμπληρώνοντας: «Ενδέχεται να δούμε περισσότερες ινδικές εταιρείες να προσελκύουν ανάλογη κατάταξη».

Οι μετοχές της Infosys, σημείωναν άνοδο 1,25 ρουπίες, ποσοστό 0,06%, φθάνοντας στις 2.244,85 ρουπίες η μία, στις 12:25' μ.μ, τοπική ώρα, στο Χρηματιστήριο του Μουμπάϊ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα