Μηνύματα της αγοράς στον πρωθυπουργό

Συναντήσεις Κ. Καραμανλή με επιχειρηματίες
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2005 16:56
UPD:17:15

ΚΥΚΛΟ επαφών με επιχειρηματίες και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, «στο πλαίσιο συντονισμένων προσπαθειών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, και την προσέλκυση νέων επενδύσεων», εγκαινίασε ο πρωθυπουργός.

Το μεσημέρι ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους επιχειρηματίες Βασίλη Κωνσταντακόπουλο και Βαρδή Βαρδινογιάννη, στις 18:00 δέχεται τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Δρακούλη Φουντουκάκο, και αμέσως μετά τον πρόεδρο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Ν. Ευθυμίου, ενώ αύριο στις 9 π.μ. τον πρόεδρο της ΟΚΕ Ν. Αναλυτή και στις 9:30 τον πρόεδρο του ΣΕΠΕ, Σπύρο Βυζάντιο.

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 250-300 εκατ. ευρώ που προωθεί στη Μεσσηνία για κατασκευή, σε πρώτη φάση το 2008, δύο ξενοδοχειακών μονάδων και δύο γηπέδων γκολφ, καθώς και κέντρων θαλασσοθεραπείας.

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί γραφείο υποδοχής επενδυτών ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα της νομοθεσίας, να προωθείται η έκδοση αδειών κλπ.

Από την άλλη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Νικόλαος Γκαργκάνας, τόνισε σε σχετική ημερίδα, ότι για να διατηρηθούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η παραγωγικότητα, και η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών αποτελεί μονόδρομο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα