Γ. Παγουλάτος: «Το νησί που φεύγει»

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 15:35
UPD:15:50
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος

Μια συλλογή 122 κειμένων για την κρίση στην Ελλάδα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στον Τύπο από το 2007 έως το 2015, περιλαμβάνει ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμβουλος στην κυβέρνηση Παπαδήμου το 2012, Γιώργος Παγουλάτος, στο βιβλίο του «Το Νησί που φεύγει».

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόκειται για «μία ευσύνοπτη καταγραφή και ανάλυση των δομών, των επιλογών και των παραλείψεων που οδήγησαν τη χώρα μετά τη διεθνή κρίση του 2007 στην χρεωκοπία και τη διάσωση με Μνημόνια», η οποία παρουσιάζεται σήμερα, στις 7 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.

«Μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, την οργή διαδέχτηκε η δυσπιστία, η απώθηση και η κόπωση από το "πρόβλημα Ελλάδα". Πολλοί χρησιμοποιούν πλέον τον απερίγραπτα κυνικό όρο "basket case", που παραπέμπει στους χωρίς μέλη βαριά ακρωτηριασμένους στρατιώτες του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου που μεταφέρονταν μέσα σε καλάθι…», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα