Έκκληση Ρέγκλινγκ για «επιθετική» μείωση των κόκκινων δανείων

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 15:01
UPD:15:39
SOOC/Menelaos Myrillas

O επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κάλεσε τις ευρωπαϊκές τράπεζες να περιορίσουν σημαντικά τις δαπάνες λειτουργίας και να προωθήσουν περαιτέρω την προσαρμογή του κλάδου.

Την ανάγκη «επιθετικής» μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Kλάους Ρέγκλινγκ, από το βήμα συνεδρίου στη Ρώμη.

Σε χώρες - όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Ισπανία - τα «κόκκινα δάνεια» υπερβαίνουν το 10% των συνολικών δανείων, εξήγησε στη συνέχεια, παρότι παραδέχθηκε ότι ο αριθμός τους έχει αρχίσει σταδιακά να μειώνεται.

«Χρειαζόμαστε μία επαρκή νομοθεσία, η οποία θα διευκολύνει τις μεταβιβάσεις αυτών των δανείων» συνέχισε και απεύθυνε έκκληση προκειμένου να υπάρξει πολιτική δέσμευση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά την Ελλάδα, στο περιθώριο της β' αξιολόγησης, οι Βρυξέλλες έχουν ζητήσει το άμεσο κλείσιμο του ζητήματος του εξωδικαστικού συμβιβασμού, καθώς εκτιμάται ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στη μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Ρέγκλινγκ κάλεσε τις ευρωπαϊκές τράπεζες να περιορίσουν σημαντικά τις δαπάνες λειτουργίας και να προωθήσουν περαιτέρω την προσαρμογή του κλάδου.

Τέλος, κατέστησε αναγκαία την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου συστήματος ασφάλειας των ευρωπαϊκών καταθέσεων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα