«Αττική»: Aπόλυτα ασφαλές το μέλι

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2005 21:42

«Απόλυτα ασφαλή» είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όλα τα προϊόντα που διακινεί η μελισσοκομική εταιρεία «Αττική» - Αλέξανδρος Πίττας ΑΕΒΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συγκροτήθηκε επιτροπή από τους μελισσοκομικούς φορείς, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τον ΕΦΕΤ, εξειδικευμένους επιστήμονες και του υπουργείο Γεωργίας για να μελετήσει το θέμα της συνήθους πρακτικής στη διαδικασία αποθήκευσης της κηρήθρας (χρήση του παραδιχλωροβενζολίου). Αποφασίστηκε η σταδιακή αντικατάσταση των κηρηθρών με την οικονομική ενίσχυση των μελισσοκόμων και η χρήση του παραδιχλωροβενζολίου σταμάτησε αμέσως.

Η εταιρεία αναφέρει ακόμα ότι ο ΕΦΕΤ, σε συνεδρίαση στις 29/10/2004, αποφάσισε την αποδοχή του ορίου 40 ppb για το μέλι παραγωγής 2004 και των 10 ppb για τη συνέχεια, όρια που διασφαλίζουν την υγιεινή του ελληνικού μελιού. Σύμφωνα με την εταιρεία, «με τα όρια ανίχνευσης των 40 ppb, ο καταναλωτής για να φτάσει την ημερήσια ανεκτή -όχι επικίνδυνη- δόση πρέπει να καταναλώνει περισσότερα από 130 κιλά ελληνικού μελιού ημερησίως, σύμφωνα με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα