Αλλεπάλληλα ραντεβού με τους θεσμούς

Δ. Τζανακόπουλος: Κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 08:28
UPD:10:11
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η αγορά ενέργειας, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αλλά και η φορολογική διοίκηση είναι ορισμένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στις αλλεπάλληλες σημερινές επαφές των στελεχών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των συναντήσεων διαμορφώνεται ως εξής:

  • 10:00  Αγορές προϊόντων
  • 11:30  Χρηματοπιστωτικά
  • 13:30  Δικαιοσύνη
  • 14:30  Ενέργεια
  • 15:30  Αποκρατικοποιήσεις
  • 16:30  Διαφθορά
  • 17:30  Φορολογική διοίκηση

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση στην ώρα της «χωρίς άσκοπες κωλυσιεργίες και χωρίς υποχωρήσεις άρχων».

Ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να έχει κλείσει η αξιολόγηση και να έχουν τεθεί εγγυήσεις για το χρονοδιάγραμμα ρύθμισης του χρέους.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε προτεραιότητα την επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας. «Έχουμε δυνατότητα να περάσουμε τον κάβο της αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις που θα μετατρέψουν το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας σε ακόμη πιο σκληρό» είπε.

Επισήμανε ακόμη ότι το ΔΝΤ «θα πρέπει να σταματήσει να πατάει σε δύο βάρκες» και να ξεκαθαρίσει «εάν είναι μέσα ή έξω από το πρόγραμμα».

Κατηγόρησε επίσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι «επιμένει σε μεταρρυθμίσεις που δεν θα βοηθήσουν στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» ενώ ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ είπε ότι οι θέσεις του είναι γνωστές από το 2010, αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει. «Οι θέσεις του δεν έχουν αλλάξει, έχει αλλάξει το κλίμα… Τα "βάζει" με τον Ομπάμα την Κομισιόν, την Ιταλία και την Ελλάδα. Υπάρχει μετατόπιση στον συσχετισμό δύναμης» σημείωσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα