Xατζηιωάννου: Διακοπή δραστηριοτήτων στη Μεγ. Βρετανία

Τρίτη, 05 Απριλίου 2005 11:03
UPD:11:04

ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ των δραστηριοτήτων του στη Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε ο Όμιλος Χατζηιωάννου.

Ο όμιλος έχει παρουσία στην Γηραιά Αλβιώνη, μέσω της εταιρείας Unique Commerce Ltd που ιδρύθηκε το 2000 με έδρα το Manchester και δραστηριοποιείται στην εμπορική αξιοποίηση του σήματος VIRGIN σε προϊόντα έσω ένδυσης, μέσω καταστημάτων λιανικής με το διακριτικό τίτλο VIRGINWARE.

Ο Όμιλος, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, στήριξε σθεναρά την προσπάθεια διείσδυσης της εταιρείας στην αγορά της Αγγλίας, καταφέρνοντας να δημιουργήσει μέσα σε λίγο διάστημα δίκτυο 22 καταστημάτων. Η απόπειρα όμως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Όπως τονίζεται, παρά τις έντονες προσπάθειες του Ομίλου να καταστήσει τη δραστηριότητα αυτή βιώσιμη και αποδοτική προς όφελος των μετόχων, των συνεργατών και των εργαζομένων, απεδείχθη αβέβαιη η δυνατότητα αντίστασης της Unique Commerce, στις πιέσεις που είναι φυσικό να αναπτύσσονται σε μια τόσο έντονα ανταγωνιστική αγορά.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια λειτουργίας, η απόδοση της Unique Commerce υστερούσε συστηματικά των προσδοκιών του Ομίλου, δεν εξασφάλιζε μια αυτόνομη και βιώσιμη λειτουργία όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός και αναμενόταν να παραμείνει ζημιογόνος στο προβλεπόμενο μέλλον, ενώ συγχρόνως απορροφούσε κεφάλαια από τις υπόλοιπες εταιρίες του ομίλου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η απόφαση διακοπής της δραστηριότητας του ομίλου στην Αγγλία, είναι μια απόφαση πυγμής, που ελήφθη με γνώμονα την υγιή ανάπτυξη του Ομίλου Χατζηιωάννου και την ωφέλεια των επενδυτών που τον τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Αποτελεί στρατηγική επιλογή που θα αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά την προσωρινή 'χαμηλή πτήση' χωρίς να επηρεάζεται ο μακροχρόνιος επιχειρηματικός σχεδιασμός.

Αν και η διοίκηση του ομίλου εξετάζει ακόμα τον βέλτιστο τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει σε αυτή την διακοπή, είναι ήδη ξεκάθαρο ότι οι ζημίες που προκύπτουν θα εγγραφούν μόνο στην λογιστική καθαρή θέση της εταιρείας και δεν θα επηρεάσουν την κερδοφορία του ομίλου, την ρευστότητά του, ή την δυνατότητά του να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του. Αλλωστε, η Vertical και η Sprider, ακρογωνιαίοι λίθοι προόδου για τον Όμιλο Χατζηιωάννου, συνεχίζουν την αναπτυξιακή τους εξέλιξη εξασφαλίζοντας εξέχουσες προοπτικές γι α τον όμιλο, τόσο όσο αφορά στον βραχίονα παραγωγής όσο και στον βραχίονα λιανικής πώλησης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας σε ενοποιημένη βάση, αναμένεται να ανέλθουν στο πρώτο τρίμηνο του 2005, σε 44 εκ. Ευρώ περίπου (σημειώνεται ότι το νούμερο αυτό παρατίθεται με βάση το Ελληνικό Λογιστικό Σχέδιο, για λόγους συγκρισιμότητας με τα περσινά αποτελέσματα).

Με την απόφαση αυτή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Sprider, μία από τις πιο κερδοφόρες και δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες του Ομίλου Χατζηϊωάννου και η Vertical, ο ισχυρός πυλώνας του ομίλου, απελευθερωμένες από τις διαρροές πόρων προς την UNIQUE COMMERCE, θα ενεργοποιήσουν περαιτέρω τη θετική και αυξανόμενη συνεισφορά τους στα λειτουργικά αποτελέσματα του ομίλου.

«Επενδύοντας στη μεγιστοποίηση των συνεργιών μεταξύ των εταιρειών, η διοίκηση του Ομίλου Χατζηιωάννου θα συνεχίσει να σχεδιάζει δυναμικά το μέλλον και να αναζητεί αναπτυξιακές ευκαιρίες σε νέες αγορές, χωρίς να διστάζει να πάρει ρηξικέλευθες αποφάσεις όταν και όποτε κρίνεται αναγκαίο», καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα