Boeing: Περισσότερες παραγγελίες από την Airbus φέτος

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αντιπροέδρου εμπορικών πωλήσεων, Scott Carson
Τρίτη, 05 Απριλίου 2005 11:58

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ παραγγελίες, ξεπερνώντας την Airbus SAS, μετά από την υστέρησή της για δύο χρόνια, ανακοίνωσε ότι θα λάβει η Boeing Co. το 2005, καθώς οι χαμηλότεροι ναύλοι, τονώνουν τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια.

«Θα την περάσουμε φέτος την Airbus σε παραγγελίες», ανέφερε ο Scott Carson, αντιπρόεδρος του τμήματος εμπορικών πωλήσεων της εταιρείας, σε συνέντευξη Τύπου, που παρεχώρησε σήμερα στο Seattle, συμπληρώνοντας: «Θα αντιστρέψουμε το μερίδιο αγοράς μας, φθάνει να αξιοποιήσουμε τις συγκυρίες, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής έκθεσης τον Ιούνιο στο Παρίσι, όπου τυπικά, οι αεροπορικές εταιρείες από ολόκληρο τον κόσμο, παραγγέλνουν νέα αεροσκάφη».

Η Boeing είχε 44 κλεισμένες παραγγελίες για αεροσκάφη μέχρι τις 29 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία, στο Web site της. Επίσης, είχε παραγγελίες και συμφωνίες για 241 αεροσκάφη το πρώτο τρίμηνο του 2005, περίπου όλων όσων είχε κλείσει μέσα στο 2004, μετά τη μείωση των τιμών, στην οποία προχώρησε, προκειμένου να ανταγωνιστεί την Airbus. Η Boeing, επιδιώκει να μειώσει το κόστος παραγωγής και να αυξήσει το περιθώριο κέρδους τουλάχιστον στο 10%, από το 5,5%, ακόμη κι εάν κάνει εκπτώσεις, για να ανταγωνιστεί την Airbus, που εδρεύει στην Τουλούζη της Γαλλίας.

Η Boeing, περιμένει να παραδώσει 385 εμπορικά αεροσκάφη το 2006, 1/5 περισσότερα από τα 320 αεροσκάφη που αναμενόταν να παραδώσει φέτος. Στις 29 Μαρτίου, η Airbus, είχε ανακοινώσει ότι οι παραδόσεις της το 2006, προβλέπεται να ανέλθουν σε 360 αεροσκάφη.

«Ο ανταγωνισμός των τιμών είναι τόσο έντονος παρά ποτέ και συνεχίζει να αυξάνεται», είπε ο Carson, επισημαίνοντας: «Όταν παίρνουμε μια παραγγελία, έρχεται η Airbus πιο σκληρή με νέα τιμή για την επόμενη».

Οι μετοχές της Boeing υποχωρούσαν 45 σεντς, φθάνοντας στα 58,33 δολ. η μία, στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Συνολικά πέρυσι, σημείωσαν άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 39%.

Οι αεροπορικές εταιρείες της Κίνας, ενδέχεται να χρειαστούν μέχρι το 2023, 1.790 νέα αεροσκάφη, αξίας 230 δισ. δολ., σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Airbus, τον Μάρτιο. Η ζήτηση, την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Boeing, τον περασμένο Νοέμβριο, θα είναι 2.300 αεροσκάφη, αξίας 180 δισ. δολαρίων.

Περίπου 688,5 εκατ. άνθρωποι πέταξαν πέρυσι με αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Aviation Administration. Αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί σε 717,5 εκατ. φέτος, 754,9 εκατ. το 2006 και 1,05 δισ. μέχρι το 2016, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση, τον μήνα που πέρασε. Φέτος, ο όγκος των επιβατών, θα επιστρέψει στα επίπεδα, πριν από τις τρομοκρατικές ενέργειες της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα