Γ. Παπαθανασίου: «Να σταματήσουν κάποιοι να κάνουν ζημιά στο ελληνικό μέλι»

Τρίτη, 05 Απριλίου 2005 12:18

Στην απόσυρση του συνόλου της ποσότητας μελιού που παράχθηκε το 2004, εφόσον έχει πάνω από δέκα μικρογραμμάρια της ουσίας παραδιχλωροβενζόλιο, συμφώνησαν οι παραγωγοί μελιού κατά τη σημερινή τους συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσοπαραγωγών Δράμας και αντιπρόεδρος τη Κοινοπραξίας Μελισσοκόμων, Φώτης Κανελούνης, ζήτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά των ελλήνων μελισσοκόμων και ο υφυπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι το ελληνικό μέλι διατηρεί την υψηλή του ποιότητα και ότι πρέπει να σταματήσουν κάποιοι να κάνουν ζημιά στο ελληνικό μέλι, «φωτογραφίζοντας» τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Ν. Κατσαρό.

Ο κ. Κανελούνης τόνισε ότι με ευθύνη των παραγωγών αποσύρονται όσες ποσότητες έχουν εντοπιστεί να συγκεντρώνουν διχλωροβενζόλιο σε ποσοστά άνω των 10 ppd, ενώ το ίδιο γίνεται και από τις εταιρείες τυποποίησης και από τα σούπερ μαρκετ.

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών μελιού, το μέλι παραγωγής 2005 δεν θα έχει πρόβλημα με το διχλωροβενζόλιο, ενώ -όπως είπαν- και για την παραγωγή του 2004 ανέφεραν ότι τα προβλήματα ήταν ελάχιστα.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου των μελισσοκόμων δήλωσαν ότι ο τρόπος με τον οποίο αναδείχθηκε ένα θέμα το οποίο εδώ και δύο χρόνια είναι γνωστό και για την επίλυσή του έχει προβεί ο κλάδος σε επενδύσεις, τους έχει προβληματίσει και εξετάζουν την πιθανότητα να προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον του πρώην προέδρου του ΕΦΕΤ. Ο κ. Κανελούνης σημείωσε μάλιστα, ότι υπήρχε σκοπιμότητα προκειμένου να καλυφθεί άλλο διατροφικό σκάνδαλο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα