Αγνοείται ελληνικό Φ/Γ πλοίο

Τρίτη, 05 Απριλίου 2005 13:39

Eλληνικό φορτηγό πλοίο που απέπλευσε από την Αίγυπτο με προορισμό το λιμάνι της Ζακύνθου, αγνοείται σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Όπως ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το Φ/Γ «Φίλιππος Κ» Ν. ΒΟΛΟΥ 58 με οκτώ Έλληνες πλήρωμα και φορτίο 1.450 τόνους τσιμέντο, απέπλευσε το μεσημέρι του Σαββάτου 02/04/2005 από Damietta Αιγύπτου με προορισμό το λιμάνι της Ζακύνθου όπου αναμένεται να καταπλεύσει απογευματινές ώρες σήμερα (μέση ταχύτητα 9 κόμβοι), χωρίς να έχει αναφέρει τη θέση του, όπως συνήθιζε κάθε 48 ώρες.

Αμέσως έγιναν προσπάθειες επικοινωνίας χωρίς αποτέλεσμα μέσω OLYMPIA RADIO και κινητού τηλεφώνου του πλοιάρχου. Στη συνέχεια εδόθη οδηγία στο OLYMPIA RADIO να διενεργεί συνεχείς κλήσεις προς το εν λόγω πλοίο, ενώ εξεδόθη σήμα επείγοντος στα παραπλέοντα, ζητώντας να εντείνουν την προσοχή τους για τυχόν εντοπισμό του πλοίου.

Επίσης εστάλη σήμα στις Λιμενικές Αρχές Κρήτης, νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και Ζακύνθου να προσπαθήσουν να έλθουν σε επαφή με το πλοίο μέσω VHF και να ελέγξουν λιμάνια και όρμους περιοχής αρμοδιότητας τους και εστάλη telex στο RCC Καΐρου.

Σύμφωνα με επικοινωνία που είχε το ελληνικό πλοίο «Alpha Gemini» με το Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ, γνώρισε ότι συνάντησε το «Φίλιππος Κ», 95 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, στις 17:00 της 3ης Απριλίου με κατεύθυνση προς την Αίγυπτο, συνομίλησαν μεταξύ τους και ζήτησε το δελτίο καιρού, χωρίς να αναφέρει κάποιο πρόβλημα, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι ΒΑ 8-9 BF.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα