Αυξημένα κατά 11,4% τα έσοδα του Δημοσίου το Μάρτιο

Απογοητευτικά τα στοιχεία για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων
Τρίτη, 05 Απριλίου 2005 15:31

Αυξημένα κατά 11,4% ήταν το Μάρτιο τα έσοδα του Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας. Ωστόσο, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους η αύξηση των εσόδων δεν επιβεβαίωσε τον στόχο του 7,2% που είχε τεθεί από την κυβέρνηση, αφού περιορίστηκε στο 5,3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η αύξηση των εσόδων στις εφορίες ήταν 7,8% και στα τελωνεία 18,6%. Αυξητική τάση –μολονότι οριακή (στο 2%)- παρουσιάζουν τα εσοδα του ΦΠΑ, μετά τη μείωση κατά 12% το Φεβρουάριο.

Όσον αφορά τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί αιτήσεις για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων ύψους 555,3 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα του Δημοσίου να φθάνουν τα 15,1 εκατ. ευρώ, πολύ μακριά από το στόχο των 200 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ρεγκούζας προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΔΟΕ στην αγορά και ελέγχους από ειδικά συνεργεία των εφοριών στα καταστήματα για το αν κόβονται αποδείξεις.

Τέλος ο υφυπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εφαρμογής ενιαίου φόρου κατοχής ακινήτων και δήλωσε ότι η εφαρμογή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές θα αρχίσει από το 2006, με την πρόθεση να θεσπιστούν τιμές ενδιάμεσες από αυτές των αντικειμενικών και των αγοραίων τιμών, έτσι ώστε η εφαρμογή του ΦΠΑ να γίνει ομαλότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα