ΕΕΤΤ: Τροποποίηση του κανονισμού για τη φορητότητα

Τρίτη, 05 Απριλίου 2005 17:07

Στην τροποποίηση του υφιστάμενου Κανονισμού για τη Φορητότητα Αριθμών, προχωρά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη διαπίστωση ότι υπάρχει πολύ χαμηλό ποσοστό ενημέρωσης των καταναλωτών για τη δυνατότητα που τους παρέχεται να αλλάζουν εταιρεία σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας διατηρώντας όμως τον αριθμό που έχουν.

Το χαμηλό ποσοστό ενημέρωσης, σε συνδυασμό με το παρατηρούμενο μεγάλο ποσοστό απόρριψης των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, έχει ως αποτέλεσμα τη μη αξιοποίηση των ωφελειών που προκύπτουν για τους καταναλωτές από τη Φορητότητα.

Για το λόγο αυτό η ΕΕΤΤ άρχισε δημόσια διαβούλευση, που θα ολοκληρωθεί στις 25 του μηνός, ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους για την τροποποίηση του κανονισμού με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για τους καταναλωτές και την ανάπτυξη του ανταγωνισμού στην αγορά.

Τα κυριότερα ερωτήματα που τίθενται, μεταξύ άλλων, αφορούν: τη διαδικασία της παροχής της Φορητότητας Αριθμών, τα στοιχεία που πρέπει να ζητούνται από τους χρήστες καρτοκινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς και τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας των καταναλωτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα