Προτάσεις του ΣΕΠΕ στον πρωθυπουργό

Τρίτη, 05 Απριλίου 2005 21:41

Η υστέρηση της Ελλάδας στην υιοθέτηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και η άμεση ανάγκη επιτάχυνσης των ρυθμών εκτέλεσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) Σπύρο Βυζάντιο, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλάισιο των συντονισμένων προσπαθειών της κυβέρνησης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/05/1030270.htm .

Ο κ. Βυζάντιος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις πρόσφατες έρευνες, που συνεχίζουν να παρουσιάζουν την Ελλάδα στην τελευταία θέση στη χρήση του Διαδικτύου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Επίσης παρουσίασε τις θέσεις του Συνδέσμου για την ουσιαστική απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας και τις προτάσεις του ΣΕΠΕ για την ανάγκη τόνωσης της ζήτησης ευρυζωνικής πρόσβασης και υπηρεσιών στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου.

Στο θέμα των Πνευματικών Δικαιωμάτων, ο κ. Σπ. Βυζάντιος ζήτησε τη συμμετοχή του ΣΕΠΕ στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού για την αναμόρφωση του υφισταμένου καθεστώτος.

Πηγή: AΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα