Serono: Παύση των κλινικών ερευνών σε φάρμακα για τον καρκίνο και την ψωρίαση

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2005 10:41
UPD:07/04/2005 15:13

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ τις κλινικές έρευνες, για το φάρμακο δυνητικής αντιμετώπισης του καρκίνου, στα τελευταία δύο στάδια, αλλά και του αντίστοιχου κατά της ψωρίασης, καθώς τα σκευάσματα δεν φέρνουν αποτέλεσμα και δεν είναι αρκετά ασφαλή, η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας της Ευρώπης, Serono SA.

Οι μετοχές της Serono, υποχωρούσαν 4,3%, στα 835 ελβετικά φράγκα η μία, κατά την διαπραγμάτευση, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, από την Bank Leu στη Ζυρίχη. Χθες, οι μετοχές της έκλεισαν στα 867 ελβετικά φράγκα η μία.

Η Serono, επικαλέστηκε δυσμενές ρίσκο από τη χρήση του σκευάσματος κατά της ψωρίασης. Το φάρμακο δεν επέδρασε καλά στη τρίτη φάση της κλινικής έρευνας και οι ερευνητές ανέφεραν ότι εντόπισαν δύο ασθενείς με σηψαιμία, εκ των οποίων ο ένας απεβίωσε, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Η Serono ανακάλεσε τις δύο έρευνες, από τις τρεις, που απαιτούντο από τους νομοθέτες, ενώ αγόρασε νέα φάρμακα από ανταγωνίστριές της, με στόχο την επέκταση των προσφορών της, σε ασθένειες, όπως ο καρκίνος, με στόχο τη διακοπή της εξάρτήσης της από φάρμακα, που αντιμετωπίζουν τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η ελβετική εταιρεία διέκοψε την τρίτη φάση των κλινικών ερευνών του πειραματικού σκευάσματος Canvaxin για το μελάνωμα. Ωστόσο, θα συνεχίσει τις άλλες κλινικές έρευνες του Canvaxin. Σημειώνεται, ότι, η Serono, συμφώνησε να καταβάλει στην CancerVax Corp. τον περασμένο Δεκέμβριο, το ποσόν των 290 εκατ. δολ. ΗΠΑ για το Canvaxin.

H εταιρεία θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 3 μ.μ., ώρα Κεντρικής Ευρώπης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα