Fresenius: Δικαστική κλήση για έρευνα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2005 11:35

ΚΛΗΣΗ, από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, έλαβε η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στον κόσμο, Fresenius Medical Care AG, στο πλαίσιο έρευνας αναφορικά με εγκληματικές ενέργειες της εταιρείας.

Η δικαστική κλήση, που εκδόθηκε στο St. Louis, ψάχνει αρχεία από την 1η Δεκεμβρίου του 1996, μέχρι σήμερα, αναφορικά με τη συμφωνία με την γερμανική Bad Homburg, στην οποία εμφανίζονται οι σχέσεις της με γιατρούς, επιχειρήσεις και πληρωμές στελεχών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Fresenius Medical, στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.

Η Fresenius Medical Care και οι ανταγωνίστριές της, Gambro AB και DaVita Inc., η οποία απορροφά της κλινικές της Gambro και η Renal Care Group Inc., αποτελούν επίσης στόχο της κατηγορίας για τον κλάδο παγκοσμίως, ότι χρησιμοποιούν τους ασθενείς για το επίπεδο την παραθυεροειδούς ορμόνης, χορηγώντας τους βιταμίνη D, για θεραπεία. H Fresenius Medical Care, είπε, ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να συζητήσει το θέμα αυτό για την έρευνα εγκληματικών ενεργειών.

Τον περασμένο μήνα, η DaVita, έλαβε ανάλογη δικαστική κλήση από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του ανατολικού Μιζούρι, που ζητούσε πληροφορίες για την ίδια χρονική περίοδο, αναφορικά με τα φάρμακα και τις υπηρεσίες που παρείχε στους ασθενείς, αλλά και για τις σχέσεις της με τους γιατρούς.

«Το σύστημά μας είναι διαφανές σε όλους τους ελέγχους και τις διαδικασίες που ακολουθούνται. Πιστεύω στην εταιρεία, αναφορικά με τη λειτουργία της, βάσει των νόμων», ανέφερε ο Ben Lipps, εκτελεστικός διευθυντής της Fresenius Medical Care, στην ανακοίνωση της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα