H&M: 29% υψηλότερα κέρδη το πρώτο τρίμηνο της χρήσης

Λόγω των χανηλών τιμών στα κλωστοϋφαντουργικά είδη
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2005 11:48
UPD:11:52

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 29% και υψηλότερη των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Ευρώπης, Hennes & Mauritz AB, αποτέλεσμα της παύσης των περιορισμών για εξαγωγές των προϊόντων της, σε χώρες όπως η Κίνα. Οι μετοχές της σημείωναν άνοδο 3,7%.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στο 1,5 δισ. σουηδικές κορώνες (211 εκατ. δολ. ΗΠΑ), το τρίμηνο που έληξε τον Φεβρουάριο, από 1,16 δισ. κορώνες πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Εξι αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της θα ήταν 1,34 δισ. κορώνες. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών.

Η H&M ευνοείται από τις χαμηλότερες τιμές των ενδυμάτων στην Ασία, μετά την κίνηση των χωρών, όπως της Κίνας, να άρουν τους περιορισμούς στις εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στις αρχές του έτους. Η σουηδική εταιρεία, αγοράζει περίπου το 60% των ενδυμάτων της από την Ασία.

Τα έσοδα το τρίμηνο αυξήθηκαν στα 12,6 δισ. σουηδικές κορώνες, από 11,8 δισ. κορώνες, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 6%, εξαιρουμένων των διαφορών των συναλλαγματικών ισοτιμιών τον Φεβρουάριο.

Οι μετοχές της, σημείωναν άνοδο εννέα κορώνες, φθάνοντας στις 254 κορώνες η μία και στην υψηλότερη τιμή από την συνεδρίαση στις 5 Απριλίου του 2000, στη Στοκχόλμη. Σήμερα, στις 9:20' π.μ., - τοπική ώρα – διαπραγματεύθηκαν στις 252,5 κορώνες η μία. Το τελευταίο δωδεκάμηνο, έχουν σημειώσει αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 23%, έναντι ανόδου 24% του δείκτη Inditex, την ίδια χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα