Η χρηματοδότηση των ΜμΕ σε εκδήλωση του ΣΕΒ

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 18:53
UPD:19:02
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η χρηματοδότηση, η ρευστότητα και οι επενδύσεις των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Στην εκδήλωση συμμετείχαν και εκπρόσωποι των τραπεζών.

Η συζήτηση ανέδειξε ότι οι μεγάλες διαφορές στα επιτόκια με την ευρωζώνη (5.3% στην Ελλάδα σε σχέση με 1.83% στην Ευρωζώνη) και η παράταση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις, συγχωνεύσεις και εξαγορές, αποτελούν «αγκάθι» για την εξυγίανση επιχειρήσεων και τραπεζών και δυσχεραίνουν την τραπεζική χρηματοδότηση.

Εξάλλου, όπως επισημάνθηκε, το υψηλό κόστος χρηματοδότησης θέτει ζητήματα επιβίωσης για τις εξωστρεφείς και υγιείς επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις μικρές και μεσαίες.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε ακόμη ότι πολλές υγιείς επιχειρήσεις στη χώρα αντιμετωπίζουν επιτόκια δυσανάλογα σε σχέση με επιχειρήσεις σε διαδικασία διακανονισμών των υποχρεώσεών τους, ενώ ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις, η αναντιστοιχία επιτοκίων τις πλήττει σε σύγκριση με τον διεθνή ανταγωνισμό τους, που έχει πρόσβαση σε πολύ πιο φτηνή χρηματοδότηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα