Koμισιόν: Θετική η έκθεση της ΕΥ για τη διεύρυνση του «σχεδίου Γιούνκερ»

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 15:02
UPD:15:05
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Η έκθεση, σύμφωνα με την Κομισιόν, επιβεβαιώνει ότι ο μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) μπορεί να κινητοποιήσει πρόσθετες επενδύσεις στην πραγματική οικονομία.

Την έκθεση της ΕΥ (Ernst & Young), στην οποία προτείνεται η ενίσχυση του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ, χαιρετίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία επίσης έχει προκρίνει την επέκταση του σχετικού προγράμματος.

Η έκθεση, σύμφωνα με την Κομισιόν, επιβεβαιώνει ότι ο μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) μπορεί να κινητοποιήσει πρόσθετες επενδύσεις στην πραγματική οικονομία και συγκεκριμένα:

  • το ΕΤΣΕ δίνει στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) τη δυνατότητα να αναλαμβάνει μεγαλύτερους κινδύνους
  • η εγγύηση του προϋπολογισμού της ΕΕ λειτουργεί ομαλά
  • η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία

Μάλιστα, κάνει ειδική μνεία στην ανάγκη παροχής τεχνικής βοήθειας, προκειμένου να ενισχυθεί η σταθερή ροή προγραμματιζόμενων έργων στην Ευρώπη.

«Η σημερινή έκθεση συμφωνεί με την κατεύθυνση που δίνουμε στο επενδυτικό σχέδιο. Θα λάβουμε υπόψη όλες τις αυτές τις πληροφορίες και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για να οδηγήσουμε το σχέδιο στην επόμενη φάση του» τόνισε από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν.

«Στόχος μας στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου ήταν πάντοτε να ξαναφέρουμε δουλειές στους Ευρωπαίους και να τονώσουμε την ανάπτυξη. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, και μας ικανοποιεί το γεγονός ότι οι ανεξάρτητοι αξιολογητές συμφωνούν με την προσέγγισή μα» κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα