Insurance Australia: 250 εκατ. δολ. για μερίδιο στην China Pacific

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Bloomberg News
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2005 08:24

TO ποσόν των 250 εκατ. δολ. ΗΠΑ, για το 24,9% της China Pacific Insurance Co., προτίθεται να καταβάλλει η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων και κατοικιών της Αυστραλίας, Insurance Australia Group Ltd., σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg News, η Insurance Australia, έχει αξιολογήσει τη δραστηριότητα ασφαλειών ακινήτων της China Pacific, υψηλότερα του ενός δισ. δολ., σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Ο επικεφαλής της Insurance Australia, Michael Hawker, 45 ετών, θέλει να επεκταθεί στο εξωτερικό, καθώς οι κανόνες ανταγωνισμού, απαγορεύουν την ανάπτυξη της εταιρείας, εντός χώρας.

Η Κίνα, επιτρέπει μεγαλύτερη πρόσβαση στην ασφαλιστική της αγορά, προκειμένου να κρατήσει τις υποσχέσεις της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και να περιορίσει την επιβάρυνση της κυβέρνησης, η οποία δίνει επιδόματα σε εκατομμύρια εργαζομένους, που απασχολούνται στις κρατικές εταιρείες. Οι ξένες ασφαλιστικές εταιρείες, όπως η American International Group Inc., θέλει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των ασφαλειών αυτοκινήτων και κατοικιών, ύψους 13 δισ. δολ. ΗΠΑ, η οποία αναπτύχθηκε πέρυσι σε ποσοστό 25%.

«Η αγορά ασφάλισης αυτοκινήτων και ακινήτων στην Κίνα, θα συνεχίσει οπωσδήποτε να αναπτύσσεται», ανέφερε η Pauline Dan, η οποία διαχειρίζεται περίπου τρία δισ. δολ. ΗΠΑ σε μετοχές, με την Manulife Asset Management στο Χονγκ Κονγκ. Η αγορά ασφαλειών της χώρας, ύψους 52 δισ. δολ, θα αναπτυχθεί κατά 25% κάθε έτος μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Boston Consulting Group Inc.

H Insurance Australia, είπε στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας τον Φεβρουάριο, ότι βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την China Pacific. «Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι στην ανακοίνωση του Φεβρουαρίου», ανέφερε η εκπρόσωπος της Insurance Australia, Emma Foster. Οι ερωτήσεις που εστάλησαν στον γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου της China Pacific, Jing Ben, από το Bloomberg News, δεν απαντήθηκαν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα