ΜCI: Eμμονή με την Verizon, δεν αυξάνει την προσφορά της η Qwest

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2005 09:29
UPD:09:32

ΕΜΜΕΝΕΙ, υπέρ της προσφοράς εξαγοράς της από την Verizon Communications Inc., η υπ' αριθμόν δεύτερη εταιρεία υπεραστικών τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, MCI Inc., μετά την άρνηση της Qwest Communication International Inc., να αυξήσει κι άλλο την προσφορά της ύψους 8,94 δισ. δολαρίων.

Χθες βράδυ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Qwest, Richard Notebaert, σταμάτησε τις προσπάθειες, μετά το αίτημα των μελών του διοικητικού συμβουλίου της MCI, να αυξήσει την προσφορά του στα 30 δολ. ανά μετοχή, από 27,50 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Bloomberg News. «Η προσφορά της Qwest, σαν σύνολο, δεν είναι καλύτερη της αντίστοιχης της Verizon, ύψους 7,51 δισ. δολ. ή 23,19 δολ. ανά μετοχή», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της MCI.

H MCI πρέπει να κυνηγήσει τους επενδυτές, όπως τον Bill Miller της Legg Mason Inc., ο οποίος είπε, ότι τον απασχολεί η αντιδικία της MCI ότι η Verizon είναι καλύτερη συνεταίρος. Κάτοχοι ποσοστού μεγαλύτερου του 27% των μετοχών της MCI, συμπεριλαμβανομένου του Miller και του υπ' αριθμόν ένα μετόχου της, Carlos Slim, έχουν πει, ότι η προσφορά της Verizon είναι πολύ χαμηλή, αναγκάζοντας την Qwest να σκεφτεί να προσπεράσει το διοικητικό συμβούλιο της MCI, κάνοντας την προσφορά της πιο επιθετική.

«Δεν θα ψηφίσουμε για την προσφορά της Verizon», είπε ο Miller της Legg Mason, ο οποίος κατέχει 5,6 εκατ. μετοχές της MCI, σε συνέντευξή του σήμερα, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να υπάρχει ένα ψέμα γύρω από την MCI στο θέμα καταστροφής της αξίας των μεριδίων των μετόχων». Χθες, ο Miller, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της MCI, Nicholas Katzenbach, ανέφερε, ότι πιστεύει, πως οι σημερινοί μέτοχοι της MCI προτιμούν σε υπερβολικό βαθμό την προσφορά της Qwest.

Οι μετοχές της MCI αυξήθηκαν στα 25,39 δολ. η μία, καταδεικνύοντας ότι οι επενδυτές περιμένουν να πουληθεί ακριβότερα απ' ό,τι στην Verizon, καθώς η Qwest πιέζει το θέμα. Οι μετοχές κέρδιζαν 38 σεντς, χθες στις 4 μ.μ., στο Nasdaq της Ν. Υόρκης, τοπική ώρα.

Οι μετοχές της Verizon υποχωρούσαν 26 σεντς, φθάνοντας στα 35,51 δολ. στο New York Stock Exchange (NYSE). Πτώση οκτώ σεντς σημείωναν οι μετοχές της Qwest, φθάνοντας στα 3,78 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα