Ψίθυροι: Διαγραφή των μετοχών τριών εταιρειών στις 29 Νοεμβρίου

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 07:00

Από την έντυπη έκδοση

- Διαγραφή των μετοχών των εταιρειών «Καρδασιλάρης & Υιοί», «Ηλεκτρονική Αθηνών» και «Χαλυβδοφύλλων Α.Ε.», καθώς τελούν σε αναστολή διαπραγμάτευσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 5 μηνών και εντός των παρεχόμενων από το Χρηματιστήριο Αθηνών προθεσμιών δεν προέβησαν σε ενέργειες για την άρση των λόγων αναστολής των μετοχών τους. Οι εταιρείες θα διαγραφούν από το Χ.Α. στις 29 Νοεμβρίου.   

- Επίσης, η Διοικούσα Επιτροπή του Χ.Α. ενημερώθηκε για την αναμενόμενη διασυνοριακή συγχώνευση της «Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε. Συμμετοχών» με την εταιρεία «Cenergy SA» (με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη). Η ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης τελεί υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων των συγχωνευόμενων εταιρειών και την πλήρωση όλων των νόμιμων διατυπώσεων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Viohalco η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου 2016.
Με την προϋπόθεση ότι το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης θα εγκριθεί από τις Γ.Σ. των συγχωνευόμενων εταιρειών, η παύση διαπραγμάτευσης της «Σωληνουργεία Κορίνθου» αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου 2016. Ως συνέπεια των παραπάνω, η Αγορά Παραγώγων του ΑΤΗΕΧ θα υποστηρίξει την εταιρική πράξη της διασυνοριακής συγχώνευσης ως εξής:
α) Αναστολή διαπραγμάτευσης των σειρών ΣΜΕ επί της μετοχής ΣΩΛΚ, για τις οποίες την 18η Νοεμβρίου 2016 δεν θα υφίστανται ανοιχτές θέσεις. β) Αναγκαστική λήξη όλων των σειρών ΣΜΕ επί της μετοχής ΣΩΛΚ την 30ή Νοεμβρίου 2016 για τις οποίες υφίστανται ανοιχτές θέσεις, ακόμη και μη ληξιπρόθεσμες.  Οι ανοιχτές θέσεις θα διακανονιστούν κανονικά σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά εισαγωγής του Παραγώγου, ήτοι με παράδοση των κινητών αξιών με βάση την τελευταία δημοσιευμένη τιμή του υποκείμενου τίτλου πριν τη διαγραφή του προϊόντος ΣΜΕ την ανωτέρω ημερομηνία, δηλαδή την τιμή κλεισίματος της 30ής Νοεμβρίου 2016. γ) Πάσης φύσεως υποχρεώσεις που σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά και τη διαπραγμάτευση του παραπάνω προϊόντος όπως, ενδεικτικά, οι υποχρεώσεις των Ε.Δ. συνεχίζονται κανονικά μέχρι την αναγκαστική λήξη του. δ) Για τα προϊόντα δανεισμού, ως συνέπεια της διαγραφής της μετοχής, η ΕΤΕΚ θα ασκήσει το δικαίωμα επιστροφής για λογαριασμό όλων των δανειοληπτών των συμβάσεων αυτών για όσες θέσεις έχουν απομείνει την 28η Νοεμβρίου 2016. Ως αποτέλεσμα, συναλλαγές στα Προϊόντα Δανεισμού επί της μετοχής ΣΩΛΚ δεν θα πραγματοποιούνται στο ATHEX από 28 Νοεμβρίου 2016.
Σε περίπτωση που οι Γ.Σ. των μετόχων των δύο εταιρειών δεν εγκρίνουν τη διασυνοριακή συγχώνευση, τότε η μετοχή και τα παράγωγα προϊόντα επί αυτής θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται κανονικά μέχρι νεότερης ενημέρωσης από την εκδότρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα