Morgan Stanley: Την απομάκρυνση Purcell επιδιώκουν πρώην στελέχη

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2005 09:58
UPD:10:01

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ από τα πρώην διοικητικά στελέχη της Morgan Stanley, να απομακρύνουν τον εκτελεστικό της διευθυντή, Philip Purcell, έτυχε χθες υποστήριξης, καθώς οι μέτοχοι, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Μανχάτταν, για να ακούσουν τον πρώην πρόεδρο της εταιρείας, Robert Scott, να τους εξηγεί γιατί πρέπει να διοικήσει τη φίρμα.

Ο Scott, 59 ετών, μιλώντας σε ένα κοινό 150 επενδυτών, είπε, ότι μπορεί να αυξήσει τη χρηματιστηριακή αξία της Morgan Stanley κατά περίπου 30 δισ. δολ. ή περίπου το 50%, καθιστώντας πιο αποτελεσματικό το τμήμα αγοραπωλησίας μετοχών, καθώς και τα τμήματα διαχείρισης κεφαλαίων της εταιρείας. Ο ίδιος, έκανε δύο φορές τον κόσμο, που συνωστιζόταν στα γραφεία του 41ου ορόφου, με θέα το Central Park, να σηκωθεί από τη θέση του, συμμετέχοντας στο αίτημα, που έγραψε στον πίνακα, να ξεφορτωθεί η εταιρεία τον Purcell, 61 ετών.

«Δημιουργήσανε ένα αποτελεσματικό θέμα», ανέφερε ο Orin Kramer, ο οποίος ηγείται του New Jersey Investment Council, με 3,7 εκατ. μετοχές της Morgan Stanley, μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, συμπληρώνοντας: «Το να δώσεις το διοικητικό συμβούλιο και τη διοίκηση ήταν ένα μικρό εμπόδιο για να το υπερβείς».

Με τη χθεσινή συγκέντρωση και τις σημερινές στη Βοστώνη, η ομάδα των συνταξιοδοτημένων υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας, της οποίας ηγείται ο Scott, κλιμακώνει την καμπάνια της, να απολυθεί ο Purcell. Αυτό που άρχισε με μία απλή επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο της Morgan Stanley στις 3 Μαρτίου, έχει γίνει δημόσια μάχη για την ηγεσία της υπ'αριθμόν δεύτερης χρηματιστηριακής φίρμας στον κόσμο.

Οι μετοχές της Morgan Stanley σημείωναν χθες άνοδο 15 σεντς, φθάνοντας στα 56,60 δολ. η μία στο New York Stock Exchange. Από τις 28 Μαρτίου, έχουν σημειώσει συνολικά άνοδο, σε ποσοστό της τάξης του 2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα