Τάση αύξησης των ταξιδιών στο εξωτερικό

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2005 19:29

Αυξάνονται σταθερά από χρόνο σε χρόνο τα ταξίδια των Ελλήνων στο εξωτερικό, καθώς ποσοστό 25,8% δηλώνει ότι ταξιδεύει μία φορά στο εξωτερικό, και ποσοστό 6,1% ότι ταξιδεύει δύο φορές το χρόνο, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της εταιρείας Kappa Research για το προφίλ και τις ταξιδιωτικές συνήθειες των Ελλήνων.

Αντιθέτως καταγράφεται τάση μείωσης των ταξιδιών αναψυχής με διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα. Το σχετικό ποσοστό φθάνει το 57% έναντι 70% που ήταν στην έρευνα του 2002. Ωστόσο, μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι πραγματοποιούν ένα ή περισσότερα ταξίδια αναψυχής στην Ελλάδα, αύξηση εμφανίζει το ποσοστό εκείνων που πραγματοποιούν τρία ταξίδια το χρόνο.

Ο μέσος όρος διάρκειας καλοκαιρινών διακοπών των Ελλήνων είναι οι δύο εβδομάδες, με ποσοστό όμως που υποχωρεί τα τελευταία χρόνια. Τάση μείωσης εμφανίζει γενικά ο αριθμός των ημερών για διακοπές.

Μέσος όρος εξόδων στις διακοπές είναι το ποσό των 1.300 ευρώ (105 ευρώ την ημέρα). Σταθερά μήνας διακοπών παραμένει ο Αύγουστος, ενώ επιβεβαιώνεται η τάση διαμονής κυρίως σε ιδιόκτητες εξοχικές κατοικίες.

Ενας στους τρεις προγραμματίζει μικρότερες ή πιο οικονομικές διακοπές για φέτος, ενώ το ίδιο ποσοστό αναμένει μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα