Qwest: Προς άντληση 2 δισ. δολ. από πέντε εταιρείες επενδύσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως μετέδωσε το Bloomberg
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2005 09:34
UPD:09:37

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων, για την άντληση ποσού δύο δισ. δολ., από πέντε εταιρείες επενδύσεων, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της MCI Inc., βρίσκεται η Qwest Communications International Inc., η τέταρτη σε μέγεθος εταιρεία εθνικών τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Τα μετρητά, ενδέχεται να βοηθήσουν την Qwest να μετριάσει τους ενδοιασμούς του διοικητικού συμβουλίου της MCI, ότι η εταιρεία δεν μπορεί να αντέξει την προσφορά ύψους 8,94 δισ. δολ. για την εξαγορά της. H Qwest, πλησίασε επενδυτές, κυρίως κατόχους μετοχών της MCI, επιδιώκοντας να αντλήσει τουλάχιστον 200 εκατ. δολ. από τον κάθε ένα, με αντάλλαγμα μετοχές στη νέα εταιρεία, ανέφεραν οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

«Η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων, με ανθρώπους που ενδιαφέρονται πολύ έντονα για το σχέδιο αυτό», είπε ο εκπρόσωπος της Qwest, Tyler Gronbach, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Τον περασμένο μήνα, η Qwest, ανακοίνωσε ότι ψάχνει κεφάλαια ύψους 2 δισ. δολ., από ιδιώτες επενδυτές.

Η Qwest, ζητά από τους επενδυτές να πληρώσουν σε μετρητά ή να εκδώσουν μία εγγυητική επιστολή το νωρίτερο την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Η Qwest θα ξεπληρώσει αυτά τα χρήματα επιπλέον κατά 1% των ετήσιων κερδών, εάν η προσφορά της απορριφθεί. Επίσης οι επενδυτές, συμφώνησαν να κρατήσουν τις μετοχές τους στη νέα εταιρεία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πιθανόν για 180 ημέρες, προκειμένου να περιορίσουν την αυξοιμείωσή τους, αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας.

Χθες, οι μετοχές της Qwest, σημείωναν άνοδο δύο σεντς, φθάνοντας στα 3,80 δολ. η μία, στο New York Stock Exchange (NYSE). Οι μετοχές της MCI, κέρδιζαν 24 σεντς, φθάνοντας στα 25,63 δολ. η μία, κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Nasdaq.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα