UBS, Deutsche Bank, Merrill: Προβλέπουν υποχώρηση του δολαρίου

Διαφορετική είναι η άποψη της Morgan Stanley και της Credit Suisse First Boston
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2005 09:49

ΠΤΩΣΗ στα τέλη του έτους, προβλέπουν ότι θα σημειώσει το δολάριο των ΗΠΑ έναντι του ευρώ, η UBS AG, η Deutsche Bank AG και η Merrill Lynch & Co., οι τρεις μεγαλύτεροι διαπραγματευτές, στην ημερήσια αγορά συναλλάγματος, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, όπως έδειξε έρευνα του Bloomberg. Η Morgan Stanley και η Credit Suisse First Boston, υποστηρίζουν ότι οι φίρμες κάνουν λάθος.

Το δολάριο θα υποχωρήσει στο 1,35 έναντι του ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου και στα 99 γιέν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 49 διαπραγματευτών και στρατηγικών επενδυτών. Το αμερικανικό νόμισμα είχε την καλύτερη επίδοση σε τριμηνιαία βάση από το 2001 έναντι του ευρώ και του γιέν, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σημειώνοντας αύξηση 4,5% και 4,4% αντιστοίχως.

«Το ράλι του δολαρίου θα σταματήσει, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους από την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού προς το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, που βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ και στον τρεχούμενο λογαριασμό», ανέφερε ο Tevor Dnimore, αντιπρόεδρος του τμήματος ξένου συναλλάγματος της Deutsche Bank, στο Λονδίνο. Το αμερικανικό νόμισμα, το οποίο υποχώρησε για τρία συνεχόμενα χρόνια, μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο, αναρριχήθηκε στο 1,2825 έναντι του ευρώ στις 7:25' π.μ., στο Λονδίνο, τοπική ώρα, από 1,2857 δολ., που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του γιέν, διαπραγματεύθηκε στα 108,60.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα