Nomura: Σχέδια επέκτασης στην αγορά της Κίνας

Προκειμένου να προλάβει τις χρηματιστηριακές εταιρείες των ΗΠΑ
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2005 10:02

ΣΧΕΔΙΑ, για επέκτασή της στην Κίνα, με τη δημιουργία γραφείων διαχείρισης κεφαλαίων και επενδυτικής τραπεζικής, κάνει η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φίρμα της Ιαπωνίας, Nomura Holdings Inc., προκειμένου να προφτάσει τη Morgan Stanley, στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Η Nomura, που εδρεύει στο Τόκυο και δεν επιτρέπεται να κατέχει περισσότερο από το 1/3 χρηματιστηριακών εταιρειών, βάσει των νόμων της Κίνας, σχεδιάζει να δημιουργήσει μία εταιρεία εκεί, μέχρι τον Μάρτιο του 2006, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τις δραστηριότητές της, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της, Shuji Sato.

Η Morgan Stanley και η Goldman Sachs Group Inc., η δεύτερη και η τρίτη σε μέγεθος χρηματιστηριακή φίρμα στον κόσμο, αντιστοίχως, συγκαταλέγονται μεταξύ των ξένων τραπεζών, που επιδιώκουν να επεκταθούν στην Κίνα και να κερδίσουν αμοιβές από τις συμβουλευτικές τους υπηρεσίες στην τρίτη σε μέγεθος χρηματιστηριακή αγορά της Ασίας. Η Nomura, ίδρυσε το 1982 γραφείο στο Πεκίνο και το 1986 στη Σαγκάη, τα οποία επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην παροχή συμβουλών προς τις ιαπωνικές εταιρείες, οι οποίες ενδιαφέρονται να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία στην Κίνα.

«Η Nomura υστερεί των αμερικανικών χρηματιστηριακών εταιρειών, στην αγορά της Κίνας», ανέφερε ο Yoji Takeda, ο οποίος διαχειρίζεται 250 εκατ. δολ. ΗΠΑ, ως επικεφαλής των ασιατικών μετοχών, με την RBC Investment Management (Asia) Ltd., στο Χονγκ Κονγκ, συμπληρώνοντας: «Η Nomura γνωρίζει, ότι, η Κίνα θα αποτελέσει μια εξαιρετικά σημαντική αγορά και θέλει να δημιουργήσει την υποδομή, το συντομότερο δυνατό».

Οι μετοχές της Nomura υποχωρούσαν οκτώ γιέν, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 1.482 γιέν η μία, στη 1:40' μ.μ., στο Τόκυο, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα