Πτωτικά κινείται το ελβετικό φράγκο έναντι του δολ. των ΗΠΑ

Μετά την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2005 10:58

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το ελβετικό φράγκο, έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, έχοντας τη μεγαλύτερη διακύμανση, από οποιοδήποτε άλλο νόμισμα, σήμερα, καθώς η αύξηση των αποδόσεων, έκαναν τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, πιο ελκυστικά.

Το νόμισμα της Ελβετίας, οδεύει να σημειώσει απώλειες, για τέταρτη εβδομάδα, μετά την αύξηση της απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας, στα υψηλότερα επίπεδα πλέον των δύο εβδομάδων, χθες. Η απόδοση των ΗΠΑ 4,48%, βρίσκεται 2,27% υψηλότερα απ'ό,τι τα ελβετικά. Η διαφορά αυξήθηκε από το 1,59% που ήταν πριν από έξι μήνες.

«Βλέπουμε μια διεύρυνση της διαφοράς των επιτοκίων έναντι των ΗΠΑ», είπε ο Callum Henderson, στρατηγικός αναλυτής της Standard Chartered Plc, στη Σιγκαπούρη, συμπληρώνοντας: «Αυτό προκαλεί μεγάλες εκροές κεφαλαίων των Ελβετών επενδυτών από τη χώρα, τα οποία διοχετεύουν σε άλλες αγορές, όπως τις ΗΠΑ».

Το ελβετικό φράγκο υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας στο 1,2109 εάντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 12:51' μ.μ., στο Τόκυο, τοπική ώρα και είναι σημείωσε πτώση αυτήν την εβδομάδα κατά 0,7%. Το νόμισμα, ενδέχεται να σημειώσει περαιτέρω πτώση στο 1,23 έναντι του δολαρίου μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Standard Chartered.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα